Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Winnaar miljoenenjacht krijgt gelijk

geld 1Twee jaar geleden won een Twentenaar 196.000 euro in het TV-programma Miljoenenjacht, maar hij zag nooit een cent van dat bedrag. Een deurwaarder legde beslag, de winnaar spande een proces aan en kreeg gelijk van de rechter die besloot dat De Volksbank in Gronau het in beslag genomen geld terug moet terugbetalen. Lees hier verder.

 

Niet alles is wat het lijkt !

politieautoZo help je als slotenmaker een deurwaarder bij het openen van een woning, vervolgens wordt je als inbreker aangezien en bijna opgepakt. Lees hier verder over dit opmerkelijke voorval.

   

Zestien auto’s in beslag genomen, 73.000 euro geïncasseerd

beslag auto (6)Tijdens een gezamenlijke controle op donderdag 09 januari door de gemeente Eindhoven, politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en het RDW, is een groot aantal voertuigen in beslag genomen. Ook werd één man aangehouden. Lees hier verder.

   

Schuldenknooppunt gaat realisatiefase in

schuldhulp2Met een kick-off bijeenkomst op dinsdag 7 januari in het NVVK-kantoor in Utrecht is het Schuldenknooppunt een nieuwe fase in gegaan. Meer dan 14 partijen nemen zitting in de Startgroep om het Schuldenknooppunt in de praktijk te gaan gebruiken. Lees hier verder.

   

Miljoenen belastinggeld in Turkse kluis

geldkist (2)Al ruim vijf jaar wacht de Nederlandse staat op 18 miljoen euro belastinggeld dat ergens in een Turkse kluis is opgeborgen. Het is het geld van Nederlands grootste belastingzwendel ooit. Maar of het geld snel terug naar de Belastingdienst kan komen, is hoogst onzeker. Zo meldt het Algemeen Dagblad. Lees hier verder.

   

Vernieuwde schuldhulp voor Rotterdammers

schuldhulp (2)Drieduizend Rotterdammers hebben vorig jaar hulp gekregen bij de aanpak van hun schulden. Dat zijn er duizend meer dan in 2018. Dankzij de vernieuwde schuldhulp, waarbij de insteek is om mensen eerder en beter te helpen bij het oplossen van hun schuld, zo stelt de gemeente Rotterdam. De ambitie is om eind volgend jaar 15.000 mensen een individueel ondersteuningsplan voor het aanpakken van hun schulden te bieden. Lees hier verder.

   

Onderzoek financiële goede voornemens

spaarpot3Eind 2019 heeft SAMR in opdracht van Wijzer in geldzaken een onderzoek uitgevoerd naar financiële goede voornemens. De meting is uitgevoerd onder een representatieve steekproef van n=1.033 Nederlanders in de leeftijd 18+. Waar vorig jaar veel respondenten noemden dat ze (meer) wilden sparen in 2019, wordt er nu in verhouding vaker gezegd dat men geen (specifieke) financiële goede voornemens heeft voor 2020. Rond de 300 respondenten noemen 'geen' en rond de 240 respondenten noemen 'sparen'. Andere voornemens die worden genoemd zijn 'minder uitgeven' aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt (zoals impulsaankopen) en 'zuiniger leven'. Ook wordt als concreet voornemen het aflossen van de hypotheek genoemd (door een relatief kleine groep). Lees hier verder.

   

Pagina 2 van 31