Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Kabinet versterkt onafhankelijke positie gerechtsdeurwaarders

deurwaarder aan de deurOm gerechtsdeurwaarders op een onafhankelijke en onpartijdige wijze hun ambtelijke werk te kunnen laten doen, past het kabinet de vaste tarieven daarvoor aan conform het advies van de commissie-Oskam. Ook gaat het kabinet paal en perk stellen aan de mogelijkheid om prijsafspraken met schuldeisers te maken in de vorm van zogenoemde kickbackfees, waarbij de schuldeiser kan verdienen aan de ambtshandelingen die de gerechtsdeurwaarder verricht. Lees hier verder.

 

Noodstopprocedure bij incasso

parkeerboeteMensen die hun boetes willen betalen, maar dat niet kunnen omdat ze grote schulden hebben, kunnen vanaf 1 april een adempauze krijgen. Het kabinet wil met een 'noodstopprocedure' bij het Centraal Incassobureau (CJIB) voorkomen dat mensen boete op boete stapelen. Lees hier verder.

   

Regulering incassobranche

incassoIn het regeerakkoord is afgesproken dat bij incasso misstanden effectiever worden bestreden en dat er een incassoregister, inhoudelijke eisen en handhavingsmaatregelen komen. Ook heeft het kabinet maatregelen aangekondigd om het ongewenste verdienmodel bij de cumulatie van termijnvorderingen tegen te gaan. Lees hier verder.

   

Het inkomen van een deurwaarder

geld 1Grofweg kunnen deurwaarders worden onderverdeeld in twee categorieën, de gerechtsdeurwaarder en de overheidsdeurwaarder, zeg maar de belastingdeurwaarder. Laatst genoemde is meestal in loondienst (dat is overigens niet altijd zo, gerechtsdeurwaarders kunnen zich b.v. ook als onbezoldigd ambtenaar laten aanstellen als belastingdeurwaarder) en de gerechtsdeurwaarder is b.v. in dienst bij een gerechtsdeurwaarderskantoor of heeft een eigen deurwaarderskantoor. Verder verschilt het inkomen van de in loondienst zijnde belastingdeurwaarder ook nog wel eens. Bij de Belastingdienst is het salaris gelijk, gemeenten kunnen een eigen beloningsbeleid voeren voor hun deurwaarder(s) en dat heeft mede te maken met het gegeven dat die deurwaarder over het algemeen meer inbreng heeft over de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. De Telegraaf zocht verder uit wat een deurwaarder gemiddeld verdient. Lees hier verder.

   

Voor 20.000 euro het schip in

telefoonVia een neptelefoontje is een bedrijf in Drachten voor 20.000 euro opgelicht. Tijdens het gesprek werd gevraagd een bedrag over te maken naar bankrekeningen van een deurwaarder en een incassobedrijf, naar verwachting rekeningen op naam van zogenaamde katvangers. Lees hier verder.

   

Frauduleuze DigiD-emails

fraudeDigiD meldt dat er valse MijnOverheid emailberichten van de Belastingdienst worden verspreid. In deze berichten wordt verzocht op een hyperlink te klikken en in te loggen met de DigiD-code. Het advies is duidelijk: email verwijderen en nooit op een hyperlink klikken. Verder stuur de Belastingdienst nooit een email met een link.

   

Sparen doet garen

spaarpot 1Het totale spaarbedrag dat Nederlanders hebben, neemt nog ieder jaar toe. Toch heeft een op de zeven Nederlanders in geval van financiële nood niet de beschikking over een reservepotje van minimaal 2000 euro. En volgens de Nederlandsche Bank (DNB) is dit bedrag al niet al de ruime kant. Het Nibud hanteert zelfs al hogere bedragen welke van toepassing moeten zijn als financiële buffer. Voor veel mensen blijkt het zelfs niet mogelijk om 500 euro achter de hand te houden. Bij financiële tegenslagen wordt dan vaak een beroep gedaan op familie en vrienden.

   

Pagina 2 van 34