Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Eerste toewijzing op aanvraag breed moratorium een feit

rechtbankDe rechtbank Rotterdam heeft als eerste een aanvraag voor een breed moratorium op schuldeninning toegewezen. Eind maart werd hardop gevreesd dat het instrument een dode letter is. Lees hier verder.

 

Toename aantal faillissementen

hamerIn juni zijn er 253 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Zo meldde het Bureau van de Statistiek (CBS). Lees hier verder.

   

Agressie tegen deurwaarder krijgt een vervolg

Deurwaarder1De molestatie van een deurwaarder die daarbij flinke verwondingen heeft opgelopen, blijft de gemoederen bezighouden. Bij een eventueel noodzakelijk vervolgbezoek aan de schuldenaar/ agressor, zal een bezoekende deurwaarder meteen worden geassisteerd door de politie. Zo werd bekend gemaakt via rtv Oost. Dagblad Trouw publiceerde over een door deurwaarder Janssen begonnen petitie over agressie tegens deurwaarders.

   

Twee keer auto kwijt door een beslaglegging

beslag auto (6)Bij een verkeerscontrole werd in verband met een openstaande boete een auto in beslag genomen. Op zich is dat geen bijzonder feit, wel dat de schuldenaar een uur later weer een auto kon inleveren. In totaal werden er zes voertuigen in beslag genomen. Lees hier verder.

   

Minister Dekker ontvangt rapport toekomst tarieven deurwaarders

bureau deurwaarderDe tarieven welke voor de ambtshandelingen van de belastingdeurwaarder in rekening worden gebracht, zijn gebaseerd op de Kostenwet. Bij de gerechtsdeurwaarders is dat anders. Het is volgens de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) inmiddels nodig om de tarieven van deurwaarders aan te passen aan de huidige tijd. Dat staat in het rapport dat Minister Dekker van Rechtsbescherming ontving uit handen van Peter Oskam, de voorzitter van de Commissie herijking tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders. Lees hier verder.

   

Deurwaarder Janssen start met petitie tegen agressie

JanssenOok deurwaarder Herald Janssen uit Amersfoort is het zat, de met enige regelmaat terugkerende agressie tegen deurwaarders. Hij is in actie gekomen en heeft een petitie aangemaakt welke kan worden ondertekend door deurwaarders en iedereen die werkzaam is in de publieke sector. Janssen is te volgen via facebook en linkedin.

   

Amsterdamse deurwaarder zwaar mishandeld

politieautoHet betekenen van stukken liep voor een deurwaarder uit op een gijzeling en zware mishandeling. De politie heeft naar aanleiding van deze mishandeling twee personen aangehouden. Lees hier verder.

   

Pagina 9 van 25