Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Succesvolle invorderingsactie

beslag auto (4)Regelmatig werken Belastingdienst, politie en douane samen bij invorderingsacties. Kort geleden haakte bij een politiecontrole ook Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) aan. Ongeveer 150 voertuigen werden gecontroleerd, vijf werden er in beslag genomen. Lees hier verder.

 

Cachot voor mishandelen deurwaarder

rechtbankDe Nieuwleusense transportondernemer die samen met zijn vrouw een deurwaarder zeer ernstig mishandelde, moet vier jaar de cel in en een flinke boete betalen. De deurwaarder is altijd nog herstellende van de verwondingen die hij opliep. Lees hier verder.

   

Schuldenknooppunt: schulden sneller regelen

schulden (3)Het Schuldenknooppunt is een initiatief van de NVVK om schulden sneller te regelen. Het digitaliseert het schuldinventarisatieproces, vormt een knooppunt tussen de systemen van schuldhulpverleners en schuldeisers en versnelt daarmee de gegevensuitwisseling aanzienlijk. Lees hier verder.

   

Nieuwsbrief bvd-advocaten

microfoonIn de laatste nieuwsbrief stond een interview met Michiel van Nispen (SP) over de onafhankelijkheid van de deurwaarder. Lees hier verder.

   

Participatiewet geen succes

stadhuisDe invoering van de Participatiewet heeft nauwelijks geleid tot verhoging van de baankansen, terwijl dat wel met de wet werd beoogd. Voor de 440.000 bijstandsgerechtigden heeft de wet amper een verschil gemaakt. Zo kan worden opgemaakt uit een door het Sociaal Planbureau uitgebrachte Rapport eindevaluatie van de Participatiewet. Voor mensen die het recht verloren op toegang tot de sociale werkvoorziening daalde de kans op werk. Voor jonggehandicapten met arbeidsvermogen stegen weliswaar de baankansen, maar hun inkomenspositie is verslechterd. Lees hier verder.

   

Belastingdienst negeert misstanden

belastingdienst (2)Een gepensioneerde medewerker van de Belastingdienst heeft een brandbrief geschreven aan de Tweede Kamer over misstanden bij deze dienst welke al jaren voortduren en waar niets aan wordt gedaan. Lees hier verder.

   

KBvG: snelle invoering wet nu vereist !

deurwaardersmapDe Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) wil dat de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet niet opnieuw wordt uitgesteld. De wet had oorspronkelijk op 01 januari 2019 van kracht moeten zijn, maar door ICT-problemen bij de overheid is dit nog niet gebeurd. Lees hier verder.

   

Pagina 9 van 34