Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Betalen energierekening problematischer

energieBureau Ecorys deed een onderzoek naar het aantal mensen dat problemen heeft met het betalen van de energienota. Hieruit bleek dat inmiddels 650.000 huishoudens deze kosten niet of nauwelijks meer kunnen betalen en dat dit aantal naar verwachting nog verder zal toenemen. Lees hier verder.

 

 

Nationale ombudsman: in iedere gemeente een hulploket

loketten stadhuisNationale ombudsman Reinier van Zutphen vindt dat iedere gemeente een loket moet hebben waar burgers met vragen terechtkunnen. Hij merkt dat steeds meer mensen de samenleving ingewikkeld vinden en hij wil dat gemeenten burgers daarbij gaan helpen, ook bij andere zaken dan gemeentelijke kwesties. Enige tijd geleden stelde hij ook dat gemeenten contante betalingen niet mogen weigeren. Lees hier verder.

   

Auto afgetroggeld

BMWEen in Almelo wonende vrouw  werd zo overtuigd door het verhaal van een nep-deurwaarder, dat zij de sleutels van de auto van haar vriend, een dure BMW, aan de fraudeur meegaf.  Lees hier verder.

   

Kassa voor deurwaarder

160In het TV-programma Kassa betichtte de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) deurwaarderskantoor GGN en de zorgverzekeraars CZ en Mensis van ten onrechte door klanten betaalde deurwaarderskosten. GGN zou gemiddeld 160 euro te veel bij wanbetalers in rekening hebben gebracht. Volgens het LOSR kunnen 34.000 mensen in totaal 5 miljoen euro terug ontvangen.

Ook het Algemeen Dagblad publiceerde over deze zaak, lees hier verder.

   

Zij aan zij. Schuldenvrij.

HuishoudgeldIedere inwoner schuldenvrij. Dat is de ambitie van het Arnhemse college. Er wordt ingezet op vroegsignalering, voorkomen van problemen en snellere hulp. Lees hier verder.
   

Schuldhulproute gelanceerd

bank (6)De vier grootste Nederlandse banken gaan klanten die bestedingssignalen vertonen die tot schulden kunnen leiden vroegtijdig doorverwijzen naar instanties die hierbij kunnen helpen. Zo hopen de banken, in samenwerking met verschillende instanties, schulden bij klanten te voorkomen en willen ze mensen in de schulden helpen om er uit te komen. Dit programma maakt onderdeel uit van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR), dat woensdag in aanwezigheid van koningin Maxima werd gelanceerd. Lees hier verder.

   

Schuldenfonds: wel of niet ?

schuldenfondsEen tweetal politieke partijen pleiten voor de oprichting van een schuldenfonds. Schulden moeten worden opgekocht, incassobureaus en deurwaarders worden zo buiten de deur gehouden. Niet iedereen is overtuigd van het nut hiervan, Nadja Jungmann deelde haar mening. Lees hier en ook hier verder over dit onderwerp.

   

Pagina 8 van 31