Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Deurwaarderstarieven te laag

deurwaarder aan de deurVolgens de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) zijn de bedragen welke voor ambtshandelingen in rekening gebracht mogen worden niet juist. De bedragen zou al jaren te laag zijn, kantoren lopen daardoor financiële schade op en komen in (grote) problemen. Lees hier verder.

 

De wielklem: terug van weggeweest

parkeerboetePrivacy-perikelen spelen ook parten bij het uitwisselen van kenteken-registratiegegevens. Door strengere regels wisselt b.v. Duitsland geen gegevens meer uit, Eindhoven meldt daardoor naar schatting tussen de 250.000 en 300.000 euro aan niet te innen boetes mis te lopen. Tijd voor aktie, tijd voor de wielklem. Zo besluiten inmiddels meerdere gemeenten. Lees hier verder.

   

Haken en ogen aan Schuldenwet

ap_logoVolgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is het voorstel Schuldenwet nu nog niet Avg-proof. Het definitieve voorstel zal waarschijnlijk tussen oktober en december aan de Tweede Kamer worden aangeboden. Lees hier verder.

   

LOSR: graag kostenspecificatie deurwaarders

geldkist (2)De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) wil aan de hand van concrete kostenspecificaties schuldeisers en deurwaarders bevragen om zo inzicht te krijgen in onderliggende mechanismes en van daaruit aanbevelingen te doen. Lees hier verder.

   

De Sociale BV

contractTweede Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie) roept het kabinet op om een nieuwe rechtspersoon te introduceren, de “besloten vennootschap maatschappelijk”. Zo is te lezen in het Advocatenblad. Een zinvolle uitbreiding of juist ? Lees hier verder.

   

Geen vergunning voor Fraudehelpdesk

fraudeVolgens de Autoriteit Persoonsgegevens heeft de Fraudehelpdesk zijn huiswerk niet op orde. Men moet dan ook stoppen met het verzamelen van gegevens over b.v. spooknota’s en phishingmailtjes. Zo meldt de NOS. Lees hier verder.

   

Gegevens kentekenregistratie op straat

kentekensEr vindt een levendige handel plaats in de miljoenen namen en adresgegevens die in het kentekenregister van de RDW staan. De organisatie was hier niet van op de hoogte, en is samen met de politie een onderzoek gestart. Zo meldt rtl-nieuws. Lees hier verder.

   

Pagina 8 van 25