Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Flinke afname betalingsachterstand hypotheek

woningen1Op 1 oktober 2019 hadden bijna 70.000 consumenten een betalingsachterstand van minimaal drie maanden op hun hypotheek. Dit is een afname van ongeveer 12,5% ten opzichte van een jaar eerder. Lees hier verder.

 

Verkeersboete? Ga in beroep!

politieWie het niet eens is met een verkeersboete kan hiertegen bezwaar aantekenen bij de officier van justitie. Dergelijk in beroep gaan heeft zin. Lees hier verder.

   

CDA stelt vragen over doorverkopen vorderingen

dwangbevel 1Mensen die in de schulden zitten komen daar steeds dieper in als hun schuldeisers openstaande rekeningen aan elkaar verkopen. De kosten om dat aan de schuldenaar te vertellen moet de schuldenaar zelf betalen. Het CDA gaat Kamervragen stellen. Lees hier verder.

   

Schuldenloket rechtbank Limburg

Rechtbank (2)Op 1 januari 2020 start de rechtbank Limburg met het Schuldenloket. Het Schuldenloket moet er toe leiden dat mensen met schulden eerder worden gezien en gehoord, zodat er ook gemakkelijker gewerkt kan worden aan een passende oplossing. Het Schuldenloket is een initiatief van rechtbank Limburg en is tot stand gekomen in samenwerking met de Kredietbank Limburg, de gemeenten Weert, Roermond, Sittard-Geleen en Maastricht. Lees hier verder.

   

Mediatorsvereniging vaart eigen koers

NMV_logoDe Nederlandse Mediatorsvereniging (MNv) maakt zich  los van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). De vereniging zegt een eigen koers te willen varen, onder meer met het oog op de herziening van het stelsel voor gefinancierde rechtsbijstand. Zo is te lezen in het Advocatenblad.

   

Schuldenpardon in de maak?

Koffiemok schuldenEerder dit jaar bleek de politiek niet warm te lopen voor een schuldenpardon. “Een schuldenpardon voorkomt niet dat daarna nieuwe schulden ontstaan. Het zou zelfs kunnen worden uitgelegd als een prikkel om niet af te lossen”. Zo was de stellingname. Lees hier verder. CDA en SP vinden nu dat er een onderzoek moet komen naar de voorwaarden waaronder kwijtschelding zou kunnen plaatsvinden van door de overheid gecreëerde en oninbare vorderingen. Lees hier verder.

   

Nibud lanceert gratis schuldhulp tool voor ZZP-ers

nibud logoVoor zzp’ers is er nu een online stappenplan waarmee zij systematisch en doelgericht hun geldzaken in beeld kunnen brengen: Geldplan ZZP. Daarmee kunnen zij zien welke risico’s er zijn, hun kans op succes vergroten en die op financiële problemen juist verkleinen. Lees ook hier verder.

   

Pagina 8 van 34