Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Nieuwsbrief bvd-advocaten

microfoonIn de laatste nieuwsbrief stond een interview met Michiel van Nispen (SP) over de onafhankelijkheid van de deurwaarder. Lees hier verder.

 

Participatiewet geen succes

stadhuisDe invoering van de Participatiewet heeft nauwelijks geleid tot verhoging van de baankansen, terwijl dat wel met de wet werd beoogd. Voor de 440.000 bijstandsgerechtigden heeft de wet amper een verschil gemaakt. Zo kan worden opgemaakt uit een door het Sociaal Planbureau uitgebrachte Rapport eindevaluatie van de Participatiewet. Voor mensen die het recht verloren op toegang tot de sociale werkvoorziening daalde de kans op werk. Voor jonggehandicapten met arbeidsvermogen stegen weliswaar de baankansen, maar hun inkomenspositie is verslechterd. Lees hier verder.

   

Belastingdienst negeert misstanden

belastingdienst (2)Een gepensioneerde medewerker van de Belastingdienst heeft een brandbrief geschreven aan de Tweede Kamer over misstanden bij deze dienst welke al jaren voortduren en waar niets aan wordt gedaan. Lees hier verder.

   

KBvG: snelle invoering wet nu vereist !

deurwaardersmapDe Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) wil dat de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet niet opnieuw wordt uitgesteld. De wet had oorspronkelijk op 01 januari 2019 van kracht moeten zijn, maar door ICT-problemen bij de overheid is dit nog niet gebeurd. Lees hier verder.

   

Bodycam voor handhavers

agressieIn Rotterdam worden alle vierhonderd gemeentelijke handhavers volgend jaar voorzien van een bodycam. De gemeente trekt een kwart miljoen euro uit om deze medewerkers met een klein cameraatje uit te rusten. Een bodycam voor deurwaarders is ook al eens aan de orde geweest, een alarmknop waarbij contact kan worden gelegd met een centrale wordt nu (als alternatief) uitgetest. In o.a. Engeland zijn deurwaarders inmiddels wel uitgerust met een bodycam, uitingen van agressie worden zo in woord en beeld vastgelegd. Lees hier verder.

   

Betalen: tot de laatste cent !

5 centEen Amsterdammer is voor de rechter gesleept omdat hij een openstaande tandartsrekening had van vijf eurocent. Uiteindelijk komt de man er goed vanaf: de rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat hij de kosten niet hoeft te betalen. Lees hier verder.

   

Celstraf geëist voor molestatie deurwaarder

Rechtbank (2)Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft gevangenisstraffen van vijf jaar geëist tegen een 36-jarige man en 36-jarige vrouw voor onder meer een poging tot doodslag op een deurwaarder 10 juli 2019 in Nieuwleusen. Daarbij zou de man meerdere keren met een metalen pijp tegen zijn hoofd en lichaam zijn geslagen en zou hij zijn geslagen en getrapt. Lees hier verder.

   

Pagina 7 van 31