Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Gemeentelijke collectieve zorgverzekering onder druk

zorgkostenDe zogenaamde gemeentepolis staat onder druk. Deze zorgverzekering voor minima heeft een groot bereik, maar contracten tussen gemeenten en zorgverzekeraars lijken lastiger tot stand te komen. Omdat de polis een waardevol instrument kan zijn voor een integrale aanpak van armoede, gezondheid en schulden bij mensen met een laag inkomen, loont het de moeite eraan te sleutelen. Lees hier verder.

 

 

Natte boel in Tilburg

uitzetting leegstandTijdens een woningontruiming aan de Munttoren in Tilburg op 13 augustus jl., is de inboedel ondanks het gestaag neervallende hemelwater toch aan de straat gezet. Lees hier verder.

   

Schuld innen bij prepaid creditcard toch even anders !

Rechtbank (2)DB-cardservices adverteert met een “prepaid” creditcard. Een consument kwam met deze card in het rood te staan. DB-cardservices wilde het verschuldigde bedrag incasseren, een rechtszaak volgde. De rechter deed een wellicht verrassende uitspraak. Lees hier verder.

   

Falende deurwaarder te licht bestraft

deurwaarder kijk door raam 2Volgens de Vereniging Sociaal Verhaal krijgen deurwaarders die in de fout gaan meestal een symbolische straf. Wilbert van de Donk, voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders, is een andere mening toegedaan. Zo is te lezen in een publicatie van het Algemeen Dagblad.

   

Toekenning PE-punten

nvvbs-logoDe Nederlandse Vereniging van Budgetcoaches en Schuldhulpverleners (NVVBS) heeft besloten om 6 PE vaardigheidspunten toe te kennen aan het DCN symposium/de studie- en actualiteitendag 2019. Inschrijven voor het bijwonen van deze dag op woensdag 02 oktober is nog mogelijk, echter niet onbeperkt.

   

Oplichters actief

uitroeptekenHet komt voor dat mensen zogenaamd door het Deurwaarders Collectief Nederland (DCN) telefonisch worden benaderd met het verzoek om een aan derden verschuldigd bedrag over te maken. Het advies is om niet op het verzoek in te gaan en het gesprek meteen te beëindigen, DCN voert geen incassowerkzaamheden voor derden uit! Een dwangbevel van Gerbens incasso en gerechtsdeurwaarders is ook een actie van oplichters. Lees hier verder.

   

Herinnering betalingsachterstand via belrobot

telefoonZorgverzekeraar Mensis wil via het inzetten van een zogenaamde belrobot realiseren dat hun cliënten voor wat betreft het voldoen van de verschuldigde zorgpremie uit de problemen blijven. Via de belrobot krijgen ze alsnog een laatste kans om te gaan betalen en, wat ook belangrijk is, kosten te voorkomen. Lees hier verder.

   

Pagina 7 van 25