Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Tweede Kamer stemt in met wijziging Participatiewet

voordeurbellen 1De Tweede Kamer heeft ingestemd met de wijziging van de Participatiewet. Familieleden die gaan samenwonen om zorg te geven en te ontvangen, worden voortaan gekort op hun bijstandsuitkering. De overgangstermijn is wel verlengd van één naar twee jaar. Lees hier verder.

 

Herziening beslag- en executierecht in de Tweede Kamer

logo-tweede-kamerOp 5 september vindt de parlementaire behandeling van de wetswijziging tot herziening van het beslag- en executierecht plaats. De KBvG heeft inmiddels aangegeven teleurgesteld te zijn over het definitieve wetsvoorstel. Een en ander zal ongetwijfeld aan de orde komen tijdens de DCN-studiedag op 02 oktober a.s. tijdens de bijdrage van KBvG-voorzitter Wilbert van de Donk. Lees hier verder.

   

CBS cijfers: 946 faillissementen in het tweede kwartaal

cbs_logoIn het tweede kwartaal van 2019 zijn 946 bedrijven, instellingen en eenmanszaken failliet verklaard. Bij die gefailleerde bedrijven waren op het moment van faillissement bijna 5,7 duizend personen werkzaam. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Lees hier verder. Ook werden cijfers gepubliceerd over alleenwonenden. Bij jongeren nam dat toe, dit in tegenstelling tot ouderen. Zeventigers en tachtigers wonen juist minder vaak alleen. Lees hier verder.

   

Graag even afrekenen !

beslag autoEen leuke vangst voor de Belastingdienst tijdens een controle in Delfshaven. Een aangehouden wanbetaler bleek nog een openstaande schuld te moeten voldoen van twaalf duizend euro. De man pleegde enkele telefoontjes en dat resulteerde in een pinbetaling van het volledige bedrag. Hij voorkwam daarmee een beslaglegging op zijn bestelbus. Bij de controle werden overigens wel vier auto’s en een motor in beslag genomen.

   

Aantal daklozen verdubbeld

VOWDe afgelopen 10 jaar is het aantal daklozen verdubbeld, in de leeftijdscategorie van 18 tot 30 jaar is er zelfs sprake van een verdrievoudiging. Diverse oorzaken zijn o.a. het gebrek aan betaalbare woningen, schulden of gebrekkige financiële positie en de Kostendelersnorm. Bij toepassing van de Kostendelersnorm wordt n.l. de bijstandsuitkering verlaagt als de uitkeringsgerechtigde met meerdere mensen een woning deelt. Lees hier verder.

   

Meer mensen onder bewind

rechtspraak1De economie draait naar behoren, steeds meer werklozen vinden een baan. Toch stijgt ook het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselbank en komen volgens de Raad voor de rechtspraak ook meer mensen onder bewind. Lees hier verder.

   

Vaste Lasten Pakket geïntroduceerd

aanmaning 2Vanaf juli jl. loopt er in Den Haag een pilot onder de naam het Vaste Lasten Pakket waarbij mensen met financiële problemen worden geholpen om hun vaste laten te betalen en zo mede incassokosten te voorkomen. Lees hier verder.

   

Pagina 6 van 25