Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Schuldenloket rechtbank Limburg

Rechtbank (2)Op 1 januari 2020 start de rechtbank Limburg met het Schuldenloket. Het Schuldenloket moet er toe leiden dat mensen met schulden eerder worden gezien en gehoord, zodat er ook gemakkelijker gewerkt kan worden aan een passende oplossing. Het Schuldenloket is een initiatief van rechtbank Limburg en is tot stand gekomen in samenwerking met de Kredietbank Limburg, de gemeenten Weert, Roermond, Sittard-Geleen en Maastricht. Lees hier verder.

 

Mediatorsvereniging vaart eigen koers

NMV_logoDe Nederlandse Mediatorsvereniging (MNv) maakt zich  los van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). De vereniging zegt een eigen koers te willen varen, onder meer met het oog op de herziening van het stelsel voor gefinancierde rechtsbijstand. Zo is te lezen in het Advocatenblad.

   

Schuldenpardon in de maak?

Koffiemok schuldenEerder dit jaar bleek de politiek niet warm te lopen voor een schuldenpardon. “Een schuldenpardon voorkomt niet dat daarna nieuwe schulden ontstaan. Het zou zelfs kunnen worden uitgelegd als een prikkel om niet af te lossen”. Zo was de stellingname. Lees hier verder. CDA en SP vinden nu dat er een onderzoek moet komen naar de voorwaarden waaronder kwijtschelding zou kunnen plaatsvinden van door de overheid gecreëerde en oninbare vorderingen. Lees hier verder.

   

Nibud lanceert gratis schuldhulp tool voor ZZP-ers

nibud logoVoor zzp’ers is er nu een online stappenplan waarmee zij systematisch en doelgericht hun geldzaken in beeld kunnen brengen: Geldplan ZZP. Daarmee kunnen zij zien welke risico’s er zijn, hun kans op succes vergroten en die op financiële problemen juist verkleinen. Lees ook hier verder.

   

Succesvolle invorderingsactie

beslag auto (4)Regelmatig werken Belastingdienst, politie en douane samen bij invorderingsacties. Kort geleden haakte bij een politiecontrole ook Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) aan. Ongeveer 150 voertuigen werden gecontroleerd, vijf werden er in beslag genomen. Lees hier verder.

   

Cachot voor mishandelen deurwaarder

rechtbankDe Nieuwleusense transportondernemer die samen met zijn vrouw een deurwaarder zeer ernstig mishandelde, moet vier jaar de cel in en een flinke boete betalen. De deurwaarder is altijd nog herstellende van de verwondingen die hij opliep. Lees hier verder.

   

Schuldenknooppunt: schulden sneller regelen

schulden (3)Het Schuldenknooppunt is een initiatief van de NVVK om schulden sneller te regelen. Het digitaliseert het schuldinventarisatieproces, vormt een knooppunt tussen de systemen van schuldhulpverleners en schuldeisers en versnelt daarmee de gegevensuitwisseling aanzienlijk. Lees hier verder.

   

Pagina 6 van 31