Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Wij wensen u fijne kerstdagen!

kerstplaatje
 

Huisuitzetting krijgt een staartje

uitzetting leegstandTijdens een huisuitzetting door een deurwaarder werden als gevolg hiervan het militaire gala-uniform en zeven medailles van de bewoner, een veteraan, vernietigd. De advocaat van de man bereidt een gang naar de rechter voor. Lees hier verder.

   

Staatssecretaris treedt snel af

belastingdienst 1Het debat over de toeslagenaffaire duurde kort en werd gestaakt nadat staatssecretaris Snel (D66) was afgetreden. In deze affaire kwamen zaken aan de orde waaruit bleek dat er bij honderden personen fouten waren gemaakt met grote consequenties voor de betrokkenen. Beslagen op het inkomen waren gelegd, soms werden er bij controles auto’s in beslag genomen en moesten zelfs woningen worden verkocht. Dit alles meestal gebaseerd op o.a. verkeerd verwerkte gegevens. De aan betrokkenen toegezonden dossiers waarin veel was zwart gelakt, blijkt de bekende druppel te zijn geweest. Ook al vond het merendeel van de gemaakte fouten onder leiding van zijn voorganger(s) plaats, toch blijft de huidige staatssecretaris politiek verantwoordelijk met zijn aftreden als gevolg.

   

Goed voornemen voor 2020: (meer) sparen

spaarpot3Een in opdracht van Wijzer in geldzaken uitgevoerd onderzoek gaf aan, dat Nederlanders in de leeftijd van 18+ goede financiële voornemens hebben. Men wil minder geld uitgeven aan zaken die niet echt nodig zijn en verder staat sparen voor onverwachte uitgaven ook hoog op de lijst met goede voornemens. Lees hier verder.

   

Hypotheekschuld probleem na pensionering

te koop1Tienduizenden huishoudens komen na hun pensionering mogelijk in de knoei door de restschuld van hun aflossingsvrije hypotheek. Daarvoor waarschuwt Netspar. Volgens het pensioeninstituut komen zij aan alle kanten klem te zitten bij het aflopen van hun hypotheek. Wie bij een aflossingsvrije hypotheek maandelijks alleen rente betaalt, moet de totale som aan het einde van de looptijd aflossen, banken lanceerden zo’n twee jaar geleden een Aflossingsblij-campagne om klanten te attenderen op de risico’s om niet af te lossen op een aflossingsvrije hypotheek. De Nederlandse Bank (DNB) berekende in 2017 dat ruim 700.000 huishoudens tussen 2035 en 2038 bij elkaar 340 miljard euro moeten hebben afgelost op hun aflossingsvrije hypotheek. Banken benaderden het aflopen jaar 60.000 potentiële probleemgevallen. Ongeveer 9000 daarvan gaven aan op dit moment niets te kunnen of te willen doen aan het aflossen van de hypotheekschuld. 

   

Deurwaarder maakt dure fout

rechtbankEen deurwaarderskantoor uit Amsterdam moet 460.972 euro betalen aan een directeur in de zorgsector. Dat heeft de rechtbank deze week bepaald. Het deurwaarderskantoor had een beroepsfout gemaakt door een dagvaarding niet tijdig af te leveren. Met deze dagvaarding was de directeur in verzet gekomen tegen een verstekvonnis. Doordat de dagvaarding te laat kwam, moest de directeur voor het bedrag van 460.972 euro een schikking treffen met een pensioenfonds. De rechtbank oordeelt nu dat als de deurwaarder de fout niet had gemaakt en de verzetsdagvaarding op tijd had afgeleverd, de kantonrechter zou hebben geoordeeld dat de directeur niets verschuldigd was aan het pensioenfonds. Dan had de directeur ook geen schikking met het pensioenfonds hoeven treffen en had hij het bedrag niet hoeven te betalen. (bron: Rechtennieuws)

   

Inzet arrestatieteam bij ontruiming

politieEen arrestatieteam van de politie is ter assistentie van een deurwaarder ingezet bij de ontruiming van een woning aan de Poldermolen in Gouda. Een agressieve man weigerde daar zijn woning te verlaten en dreigde de gaskraan open te zetten. Na een urenlange confrontatie is de man aangehouden. De confrontatie tussen de man en de politie begon rond 10.30 uur. Eerder op de ochtend zou een deurwaarder langs zijn geweest om de man uit huis te zetten. Daarop werd de man agressief en trok hij zich terug in zijn woning. Leden van het arrestatieteam probeerden de man te kalmeren en zover te krijgen zichzelf over te geven. Rond 12.00 uur kwam het bericht dat de man door de politie was aangehouden.

   

Pagina 6 van 34