Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Miljoenen belastinggeld in Turkse kluis

geldkist (2)Al ruim vijf jaar wacht de Nederlandse staat op 18 miljoen euro belastinggeld dat ergens in een Turkse kluis is opgeborgen. Het is het geld van Nederlands grootste belastingzwendel ooit. Maar of het geld snel terug naar de Belastingdienst kan komen, is hoogst onzeker. Zo meldt het Algemeen Dagblad. Lees hier verder.

 

Vernieuwde schuldhulp voor Rotterdammers

schuldhulp (2)Drieduizend Rotterdammers hebben vorig jaar hulp gekregen bij de aanpak van hun schulden. Dat zijn er duizend meer dan in 2018. Dankzij de vernieuwde schuldhulp, waarbij de insteek is om mensen eerder en beter te helpen bij het oplossen van hun schuld, zo stelt de gemeente Rotterdam. De ambitie is om eind volgend jaar 15.000 mensen een individueel ondersteuningsplan voor het aanpakken van hun schulden te bieden. Lees hier verder.

   

Onderzoek financiële goede voornemens

spaarpot3Eind 2019 heeft SAMR in opdracht van Wijzer in geldzaken een onderzoek uitgevoerd naar financiële goede voornemens. De meting is uitgevoerd onder een representatieve steekproef van n=1.033 Nederlanders in de leeftijd 18+. Waar vorig jaar veel respondenten noemden dat ze (meer) wilden sparen in 2019, wordt er nu in verhouding vaker gezegd dat men geen (specifieke) financiële goede voornemens heeft voor 2020. Rond de 300 respondenten noemen 'geen' en rond de 240 respondenten noemen 'sparen'. Andere voornemens die worden genoemd zijn 'minder uitgeven' aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt (zoals impulsaankopen) en 'zuiniger leven'. Ook wordt als concreet voornemen het aflossen van de hypotheek genoemd (door een relatief kleine groep). Lees hier verder.

   

Kopen op de pof zorgt voor problemen

schulden4Ondanks het feit dat achterstallige betalingen op kredieten bij thuiswinkelorganisaties is teruggedrongen van 34 naar 26 procent (deels overigens doordat dossiers door oninbaarheid zijn gesloten!) vindt minister Hoekstra van Financiën de betaalachterstanden onacceptabel hoog. Thuiswinkelbedrijven moeten van hem meer doen om die problemen te voorkomen, veel mensen die op afbetaling kopen zitten al in een problematische schuldensituatie. Lees hier verder.

   

Een heel goed 2020 !

01 januari 2020In dit nieuwe jaar zijn naast alle zondagen de van invordering vrijgestelde dagen: woensdag 01 januari (Nieuwjaarsdag), maandag 13 april (tweede Paasdag), maandag 27 april (Koningsdag), dinsdag 05 mei (Bevrijdingsdag), donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag), maandag 01 juni (tweede Pinksterdag), vrijdag 25 december (eerste Kerstdag) en zaterdag 26 december (tweede Kerstdag).

   

Aanpassingen tarieven Kostenwet

Ieder jaar worden met ingang van 01 januari de tarieven uit de Kostenwet enigszins aangepast. Ook per 01 januari 2020 zijn er geringe verhogingen en wel als volgt:    

A

In artikel 2 wordt ‘€ 16’ vervangen door ‘€ 17’.

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt ‘€ 42’ vervangen door ‘€ 43’. Voorts wordt ‘12.356’ vervangen door ‘12.677’.

2. In het tweede lid wordt ‘€ 16’ vervangen door ‘€ 17’.

3. In het derde lid wordt ‘€ 16’ vervangen door ‘€ 17’. 

C

Artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt ‘€ 58’ vervangen door ‘€ 60’ en wordt ‘€ 74’ vervangen door ‘€ 76’. Voorts wordt ‘€ 16’ vervangen door ‘€ 17’ en wordt ‘€ 29’ vervangen door ‘€ 30’.

2. In het tweede lid wordt ‘€ 16’ vervangen door ‘€ 17’.

3. In het derde lid wordt ‘€ 5’ vervangen door ‘€ 6’.

De Kostenwet is van toepassing bij Publiekrechtelijke vorderingen zoals b.v. bij de dwanginvordering van belastingen en gemeentelijke leges. De kosten die een gerechtsdeurwaarder in rekening mag brengen is geregeld in het Besluit tarieven ambtshandelingen.

   

Hoofdprijs voor deurwaarder

zak_met GeldEen winnaar van de postcodeloterij miljoenenjacht had grote pech: een oplettende deurwaarder die in het publiek zat herkende de man als schuldenaar en legde meteen beslag op het prijzengeld. De juridische strijdt die dat vervolgens opleverde is nog niet volledig gestreden.

Lees hier verder.

   

Pagina 5 van 34