Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Kosten dwangbevel niet aangepast

dwangbevel 1

De Nationale ombudsman heropent per direct een onderzoek naar het verlagen van dwangbevelkosten na een vermindering van de belastingaanslag. De kosten welke in rekening worden gebracht zijn gebaseerd op de tarieven uit de Kostenwet. Ook door het toezenden van een zogenaamd postdwangbevel, worden deze kosten in rekening gebracht. In de gevallen waarbij door een vermindering het verschuldigde belastingbedrag werd verlaagd, moesten ook de in rekening gebrachte kosten worden aangepast. Lees hier verder.

 

Rechtspraak: Incassoprocedure wordt eenvoudiger en sneller

hamerAls een rekening niet betaald wordt, volgt soms in een incassoprocedure bij de rechter. De Rechtspraak wil deze procedure voor schuldenaars en schuldeisers eenvoudiger, sneller en toegankelijker maken. Lees hier verder.

   

Weer frauduleuze berichten Belastingdienst

belastingdienst (2)Criminelen geven zich wederom uit als medewerkers van deze dienst. De ontvangers van de berichten moeten nog openstaande bedragen betalen, zo wordt vermeld. Er wordt dringend geadviseerd de bijlagen in deze berichten niet te openen, er kan n.l. schade aan de computer ontstaan. Gemiddeld ontvangt de Belastingdienst 40 meldingen van phishing per week. Vorige week waren er dat 500 en afgelopen maandag zelfs 1000. Dat het ingaan op valse emails tot grote problemen kan leiden bleek kort geleden. Een man ging in op een valse email van zijn bank en dit resulteerde erin dat hij maar liefst één miljoen euro kwijt raakte. Bij enige twijfel omtrent de afkomst van een email wordt geadviseerd contact op te nemen met de verzender en nooit een bijlage in de email te openen.

   

Adreswijziging hoofdkantoor ING

bank (2)Afschriften van exploten ten behoeve van de ING Groep N.V. kunnen worden betekend aan het nieuwe adres op de Bijlmerdreef 6 / Heeremadreef 1 (toren B), 1102 CT Amsterdam. Entree aan de achterzijde van het gebouw tegenover het Elizabeth Cady Stantonplein.

   

Flinke afname betalingsachterstand hypotheek

woningen1Op 1 oktober 2019 hadden bijna 70.000 consumenten een betalingsachterstand van minimaal drie maanden op hun hypotheek. Dit is een afname van ongeveer 12,5% ten opzichte van een jaar eerder. Lees hier verder.

   

Verkeersboete? Ga in beroep!

politieWie het niet eens is met een verkeersboete kan hiertegen bezwaar aantekenen bij de officier van justitie. Dergelijk in beroep gaan heeft zin. Lees hier verder.

   

CDA stelt vragen over doorverkopen vorderingen

dwangbevel 1Mensen die in de schulden zitten komen daar steeds dieper in als hun schuldeisers openstaande rekeningen aan elkaar verkopen. De kosten om dat aan de schuldenaar te vertellen moet de schuldenaar zelf betalen. Het CDA gaat Kamervragen stellen. Lees hier verder.

   

Pagina 5 van 31