Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Goed voornemen voor 2020: (meer) sparen

spaarpot3Een in opdracht van Wijzer in geldzaken uitgevoerd onderzoek gaf aan, dat Nederlanders in de leeftijd van 18+ goede financiële voornemens hebben. Men wil minder geld uitgeven aan zaken die niet echt nodig zijn en verder staat sparen voor onverwachte uitgaven ook hoog op de lijst met goede voornemens. Lees hier verder.

 

Hypotheekschuld probleem na pensionering

te koop1Tienduizenden huishoudens komen na hun pensionering mogelijk in de knoei door de restschuld van hun aflossingsvrije hypotheek. Daarvoor waarschuwt Netspar. Volgens het pensioeninstituut komen zij aan alle kanten klem te zitten bij het aflopen van hun hypotheek. Wie bij een aflossingsvrije hypotheek maandelijks alleen rente betaalt, moet de totale som aan het einde van de looptijd aflossen, banken lanceerden zo’n twee jaar geleden een Aflossingsblij-campagne om klanten te attenderen op de risico’s om niet af te lossen op een aflossingsvrije hypotheek. De Nederlandse Bank (DNB) berekende in 2017 dat ruim 700.000 huishoudens tussen 2035 en 2038 bij elkaar 340 miljard euro moeten hebben afgelost op hun aflossingsvrije hypotheek. Banken benaderden het aflopen jaar 60.000 potentiële probleemgevallen. Ongeveer 9000 daarvan gaven aan op dit moment niets te kunnen of te willen doen aan het aflossen van de hypotheekschuld. 

   

Deurwaarder maakt dure fout

rechtbankEen deurwaarderskantoor uit Amsterdam moet 460.972 euro betalen aan een directeur in de zorgsector. Dat heeft de rechtbank deze week bepaald. Het deurwaarderskantoor had een beroepsfout gemaakt door een dagvaarding niet tijdig af te leveren. Met deze dagvaarding was de directeur in verzet gekomen tegen een verstekvonnis. Doordat de dagvaarding te laat kwam, moest de directeur voor het bedrag van 460.972 euro een schikking treffen met een pensioenfonds. De rechtbank oordeelt nu dat als de deurwaarder de fout niet had gemaakt en de verzetsdagvaarding op tijd had afgeleverd, de kantonrechter zou hebben geoordeeld dat de directeur niets verschuldigd was aan het pensioenfonds. Dan had de directeur ook geen schikking met het pensioenfonds hoeven treffen en had hij het bedrag niet hoeven te betalen. (bron: Rechtennieuws)

   

Inzet arrestatieteam bij ontruiming

politieEen arrestatieteam van de politie is ter assistentie van een deurwaarder ingezet bij de ontruiming van een woning aan de Poldermolen in Gouda. Een agressieve man weigerde daar zijn woning te verlaten en dreigde de gaskraan open te zetten. Na een urenlange confrontatie is de man aangehouden. De confrontatie tussen de man en de politie begon rond 10.30 uur. Eerder op de ochtend zou een deurwaarder langs zijn geweest om de man uit huis te zetten. Daarop werd de man agressief en trok hij zich terug in zijn woning. Leden van het arrestatieteam probeerden de man te kalmeren en zover te krijgen zichzelf over te geven. Rond 12.00 uur kwam het bericht dat de man door de politie was aangehouden.

   

Alimentatieverplichting wijzigt per 01 januari 2020

geld 1Aangezien de partneralimentatie per 01 januari 2020 drastisch wordt versoberd, zien meerdere advocaten de laatste tijd een enorme toename van het aantal verzoeken om echtscheiding. Het moment waarop het tot echtscheiding en partneralimentatie bij de rechter wordt ingediend is bepalend en kan nu nog voordelig uitpakken in het geval de eisende partij geld gaat ontvangen. In het geval de eisende partij moet gaan betalen, zal worden gewacht met de aanvraag tot na 01 januari 2020 aangezien de looptijd wordt ingekort van maximaal 12 jaar naar de helft van de tijd dat het huwelijk heeft geduurd met een maximum van vijf jaar. De meeste echtscheidingen worden in de maanden september en januari aangevraagd. Lees hier verder.

   

Ruime kwijtschelding in Arnhem

kwijtschelding (2)De gemeente Arnhem gaat inwoners die al drie jaar een afbetalingsregeling hebben voor een te betalen schuld, per 01 januari 2020 kwijtschelding verlenen voor het nog openstaande bedrag. Met dit besluit is een bedrag van 2.3 miljoen euro gemoeid. Lees hier verder.

   

Toename ouderen in armoede

portemonneeEen al jaren niet geïndexeerd pensioen, het vervallen van de partnertoeslag in 2015 en een verminderde kans op werk: seniorenorganisatie KBO-PCOB luidt de noodklok. Tien procent van de 90-plussers leeft zelfs in armoede. Lees hier verder.

   

Pagina 4 van 31