Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Bijzonder beslag

proces-verbaalBeslag leggen op een domeinnaam, een niet alledaagse handeling voor een deurwaarder. Toch is dit mogelijk om te doen en het kan misschien ook wel lucratief zijn. BVD advocaten uit Veenendaal zocht uit hoe het zit, de Veenendaalse krant verzorgde een publicatie

 

Frauduleuze energieverkoop aan mensen in de WSNP

energieAan het verkopen van energiecontracten kan flink worden verdiend. Verkopers deinsden er niet voor terug om aan particulieren die in de WSNP zaten, zakelijke energiecontracten te verkopen. Het vervalsen van contracten was zelfs geen uitzondering zo valt te lezen in een publicatie van het AD. Lees hier verder.

   

Lek bij UWV

poststukken1Maar liefst 117.000 cv’s van mensen zijn via misbruik van een account onrechtmatig gedownload. Zo meldt uitkeringsinstantie UWV op haar site. Lees hier verder. Het UWV kwam kort geleden ook al negatief in de publiciteit vanwege het niet goed bijhouden van de administratie. Daardoor hoeft een man uit Friesland ruim 20.000 euro aan onterecht ontvangen ww-uitkering niet terug te betalen. Zo kon worden gelezen in de Telegraaf. Kamerlid Dennis Wiersma (VVD) stelde over het financiële geblunder vragen aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

   

Toename aantal faillissementen

hamerDe economische groei in ons land laat ondernemers in de steek. In alle sectoren nemen dit jaar faillissementen toe, ruim meer dan verwacht. Met name de horeca, autobedrijven en de bouw worden volgens ABN/Amro flink getroffen. Lees hier verder.

   

Deurwaarder heeft minder te doen

dwang-hernieuwd bevel (2)Economische voortuitgang, daardoor minder huisbezoeken bij wanbetalers en minder beslagprocedures. Het aantal ambtshandelingen van de  gerechtsdeurwaarder is met een afname van 11 procent flink gedaald. Toch zal het beroep nooit helemaal verdwijnen, zo is de overtuiging. Lees hier verder.

   

Rechtbank experimenteert met speciale zittingen voor wanbetalers zorgpremie

rechtbankDe rechtbank Midden-Nederland experimenteert sinds enkele maanden met speciale zittingen voor mensen die een betalingsachterstand bij hun zorgverzekeraar hebben. Hierbij zijn, naast de schuldenaar, ook onder meer de schuldhulpverlening van de gemeente, deurwaarders en incassopartijen aanwezig. Door de handen ineen te slaan wordt geprobeerd meteen duidelijkheid te geven en mensen met problematische schulden verder te helpen. Lees hier verder.

   

Kritiek op prijsafspraken deurwaarder

Deurwaarder1Volgens toezichthouder Bureau Financieel Toezicht (BFT) gaan sommige deurwaarders over de schreef omdat ze afspraken maken met hun opdrachtgevers over de financiële vergoeding. In verband met deze werkwijze brengt BFT twee deurwaarders voor de tuchtrechter. Beroepsorganisatie KBvG is het niet eens met deze geuite kritiek. Lees hier verder. Vanuit BFT wordt meegewerkt aan het DCN symposium op 02 oktober 2019.

   

Pagina 24 van 34