Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Meerderheid vindt: schulden moet je betalen!

portemonneeSoepel omgaan met het incasseren van schulden, maar schulden moeten wel worden betaald. Kwijtschelding is niet aan de orde volgens 62 procent van de Nederlanders. Zo bleek uit een onderzoek van Flanderijn. Lees hier verder.

 

Veel valse 50-euro biljetten

spaarpot3In 2019 heeft de Nederlandsche Bank (DNB) 38.900 valse eurobiljetten onderschept. Wereldwijd werden 559.000 van deze biljetten aangetroffen. Naast de 50-eurobiljetten betrof dit ook valse 20-eurobiljetten. Lees hier verder.

   

“Schulden opgelost! Financieel zelfredzaam?”

schuldhulpIn Nederland hebben nog steeds veel mensen te kampen met problematische schulden. De Inspectie SZW brengt de uitvoering van Wet gemeentelijke schuldhulpverlening in kaart, bekeken vanuit diverse oogpunten. In het bijzonder gaat het daarbij om het perspectief van hen die schuldhulp krijgen en dat van hun directe hulpverleners. Lees hier verder.

   

Toch geen nepdeurwaarder !

deurwaarder beltEen inwoonster van Deventer dacht dat op 20 januari een man zich als deurwaarder zou hebben voorgedaan terwijl hij dat niet is. Na onderzoek bleek dat het wellicht een huisbezoeker was namens het gerechtsdeurwaarderskantoor een bezoek bracht. Lees hier verder.

   

Toeslagensysteem op de helling

schuldhulp (2)Premier Rutte wil af van het toeslagensysteem, waarbij zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag worden uitgekeerd door de Belastingdienst. Rutte wil alternatieven klaar hebben voor het nieuwe kabinet dat na de komende verkiezingen in 2021 aantreedt. Lees hier verder.

   

Tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders

contant geldDe kosten welke in rekening worden gebracht bij handelingen door de overheidsdeurwaarders/belastingdeurwaarders, zijn geregeld via de Kostenwet. De kosten welke in rekening worden gebracht door gerechtsdeurwaarders kunt u hier lezen.

   

Bijeenkomst voor gerechtsdeurwaarders

deurwaardersmapOp donderdag 6 februari 2020 organiseert Deurwaardersbelangen.Nu een bijeenkomst voor alle (toegevoegd-) gerechtsdeurwaarders van Nederland (dus ook voor niet-leden) over de financiële haalbaarheid van de toekomst van de gerechtsdeurwaarder. Op woensdag 07 oktober organiseert het Deurwaarders Collectief Nederland (DCN) weer het jaarlijkse symposium voor deurwaarders, bewindvoerders, schuldhulpverleners en anderen, betrokken bij de incasso- en schuldenproblematiek. Over het programma van 07 oktober worden later mededelingen gedaan, lees over de bijeenkomst van 06 februari hier verder.

   

Pagina 3 van 34