1 oktober 2024 archief

Aantal advocaten in Nederland stijgt naar recordhoogte van 19000

Terwijl de advocatuur floreert, hebben andere beroepsgroepen in de zakelijke dienstverlening het moeilijk. Het aantal notarissen en deurwaarders is de afgelopen jaren juist afgenomen. Zo is het aantal gerechtsdeurwaarders sinds 2006 met 29 procent gedaald en daalde het aantal notarissen met drie procent. Zelfs de accountancy, die in 2023 nog een kleine groei van zeven …

Lees verder

Belastingdienst beëindigt invorderingspauze gedupeerden Toeslagenaffaire

Bij alle ouders die zich de afgelopen jaren bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) hebben aangemeld als (mogelijk) gedupeerde van de Toeslagenaffaire heeft de Belastingdienst tijdelijk afgezien van het sturen van vorderingen. Sinds september vallen bij deze ouders de eerste invorderingsbrieven weer op de deurmat. Lees hier verder.

Problematische schulden kosten ons 8,5 miljard

Nederland geeft jaarlijks 500 euro per inwoner uit aan de maatschappelijke kosten die schulden met zich meebrengen. Dat rekende topambtenaar Ernst van Koesveld uit. Renate Richters spreekt met hem en met Jennifer Hoepel, directeur van Buurtteam Amsterdam-West. Lees en luister hier verder

Aantal aanmeldingen schuldhulpverlening stijgt

Het aantal aanmeldingen voor schuldhulpverlening is in de eerste helft van 2024 met 17% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Dit blijkt uit de Monitor Schuldhulpverlening in onzekere tijden van Divosa en de NVVK. Lees hier verder.

Incassobureaus overtreden de wet

Incassobureaus houden zich niet aan de wet. Dat blijkt een half jaar na het ingaan van nieuwe regels uit het toezicht door de Inspectie Justitie en Veiligheid. Niet één van de bezochte bedrijven houdt zich aan alle regels. Hoofdinspecteur Hans Faber noemt de bevindingen ’zorgelijk’. Lees hier verder.