30 september 2024 archief

Gemeenteambtenaren worstelen met omgang ‘soevereinen’

Gemeenteambtenaren worstelen met de vraag hoe zij moeten omgaan met mensen die zichzelf soeverein verklaren en zich daarmee tegen de overheid keren. Gemeenten en ambtenaren die in aanraking komen met deze mensen hebben meer steun en uitleg nodig. Het gaat om een diverse groep met uiteenlopende denkbeelden. Lees hier verder.

Postbezorgers melden zorgen over buurtbewoners

Sinds april kunnen PostNL-bezorgers in meer dan 200 gemeenten de lokale sociaalwerkorganisatie inschakelen wanneer ze denken dat het niet goed gaat met iemand. De afgelopen maanden kwamen er honderden meldingen binnen. 9 op de 10 bezorgers vindt de rol van ‘oren en ogen in de wijk’ goed bij zichzelf passen. Lees hier verder.  

Aanpak schuldhulpverlening werkende armen

In Nederland kloppen te veel mensen met midden- en hoge inkomens bij hun gemeente aan die schulden hebben en op zoek zijn naar hulp. Voor gemeenten kan het een grote uitdaging zijn om deze mensen binnen de huidige beleidskaders te helpen. Lees hier verder.

01 april of serieus? Geen fiscale vrijstelling voor chocoladeletter !

Mooier kunnen we het niet maken. Wel gekker. “De kleine geschenkenregeling geldt niet voor de chocoladeletter of de pepernoten. Door de chocoladeletter aan te wijzen als eindheffingsloon aan de vrije ruimte van de WKR, spreken we over een ‘echt’ geschenk aan de werknemer”. Hiervoor waarschuwt accountants- annex advieskantoor De Jong&Laan. Voor pepernoten geldt hetzelfde. De appelflappen …

Lees verder

Laatste werkdag Aboutaleb

Vandaag 30 september, is het de laatste werkdag van Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam. Aboutaleb was in het kabinet-Balkenende IV staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In die hoedanigheid sprak hij bij een van de eerste DCN-studiedagen. Op de foto vlnr voormalig DCN-bestuurslid Ed van Veenendaal, Ahmed Aboutaleb en DCN-voorzitter Henk Karelsen.