5 oktober 2023 archief

Videobellen met de Belastingdienst

Naast bellen met de belastingtelefoon of fysiek afspreken op een belastingkantoor is videobellen met een belastingmedewerker ook mogelijk. Sinds maandag 02 oktober kunnen afspraken voor videogesprekken gemaakt worden via de belastingtelefoon en de website van de fiscus. Voor zover bekend is videobellen met een deurwaarder nog niet mogelijk. Lees hier verder.

Hoge ambtenaar dreigde samenwerking met advocaat toeslagenouders stop te zetten

Een leidinggevende van de overheidsdienst verantwoordelijk voor het herstellen van de toeslagenaffaire heeft gedreigd de samenwerking met advocaat Suzanne Arakelyan stop te zetten. Dit gebeurde nadat Arakelyan kritiek uitte op het herstelproces tijdens een uitzending van Radar. Lees hier verder.

Waarom nemen bedrijfsfaillissementen toe?

Wat veroorzaakt de plotselinge toename van het aantal bedrijfsfaillissementen in 2023? Er zijn verschillende factoren aan te wijzen. De stijgende rente heeft een grote impact gehad. De toename in faillissementen is ook te verklaren door de gevolgen van COVID-19 die veel organisaties nu pas ondervinden. 240.000 Nederlandse ondernemers hebben in die periode aanzienlijke schulden opgebouwd bij de …

Lees verder

Eerste Kamer neemt Wet Energietoeslag aan

Na de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Eenmalige Energietoeslag 2023. Hiermee krijgen gemeenten groen licht om huishoudens op of net boven het sociaal minimum te ondersteunen tegen de stijgende energieprijzen, zoals eerder in 2022. Lees hier verder.

Accountants weigeren rol als corruptiebestrijders

De rol van accountants bij de aanpak van corruptie, omkoping en faciliterende betalingen gaat te ver. De poortwachtersfunctie die aan de accountant wordt toebedeeld, is veel te breed geformuleerd, zo stelt men. Lees hier verder.