18 februari 2022 archief

HET EINDE VAN HET MORATORIUM NADERT EN GERECHTSDEURWAARDERS ZOEKEN NAAR EEN OPLOSSING

In Trouw stond maandag 14 februari dat gerechtsdeurwaarders zomaar weer bij een deel van de gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire op de stoep kunnen staan. Dat klopt, al is het zeker niet ‘zomaar’. Aldus waarnemend KBvG-voorzitter Sjef van der Putten. Lees hier verder.  

Aantal werklozen in januari 354.000, oftewel 3,6 procent van de beroepsbevolking

In de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen met gemiddeld 9000 per maand. Daarmee kwam het aantal werklozen in januari uit op 354.000, oftewel 3,6 procent van de beroepsbevolking. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit is het laagste niveau sinds 2003, het eerste jaar waarvoor maandcijfers beschikbaar zijn. Tussen februari …

Lees verder

Wietproef maakt Nederland nog meer narcostaat / Colombia: ‘Nederland moet minder snuiven’

Nederland narcostaat. Hans Werdmölder schreef er over in zijn boek ‘Nederland Narcostaat, na 50 jaar drugshandel en talloze liquidaties’. Nederland moet minder cocaïne snuiven. Dat stelt de Colombiaanse president Iván Duque Márquez aan de vooravond van zijn bezoek aan Nederland. Lees hier verder.

Boa’s in Rotterdam gaan nauwer samenwerken met politie

De Rotterdamse buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) gaan nauwer samenwerken met de politie met als doel de veiligheid in de stad te verbeteren. De gezagsdriehoek waarin gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie zijn vertegenwoordigd, heeft hiertoe afspraken gemaakt. Lees hier verder.