14 juli 2019 archief

Amsterdamse deurwaarder zwaar mishandeld

Het betekenen van stukken liep voor een deurwaarder uit op een gijzeling en zware mishandeling. De politie heeft naar aanleiding van deze mishandeling twee personen aangehouden. Lees hier verder.

UWV meer klantvriendelijk

Het UWV past zijn beleid aan bij beslaglegging op een uitkering om te voorkomen dat mensen in de financiƫle problemen raken. Ombudsman Renier van Zutphen had daarom gevraagd. Het UWV zal minder streng omgaan met de beslagvrije voet, het bedrag dat uitkeringsgerechtigden overhouden om van te leven. Lees hier verder.

Blauwe brieven in het bos

Een hond met een goede speurneus vond in een bos in de buurt van Laren een grote hoeveelheid poststukken. De ingeschakelde politie nam de poststukken, waaronder de nodige brieven van de Belastingdienst, mee naar het bureau. Voor inwoners van die regio is het wel belangrijk om te achterhalen of er poststukken bij waren die van …

Lees verder

Wijziging leidraad invordering

Bij besluit van 21 juni 2019 is de Leidraad Invordering 2008 gewijzigd. De wijziging houdt verband met een aantal technische en redactionele aanpassingen, alsmede met onder andere een aanbeveling van de Nationale Ombudsman en een arrest van de Hoge Raad. Lees hier verder.