17 januari 2018 archief

Prepaid-energie kan bezoek deurwaarder voorkomen

energieNetbeheerder Stedin, Liander en energiebedrijven Greenchoice, Aliander, Nuon en de stichting Energiebank Nederland gaan op twee plaatsen in Nederland beginnen met het testen van een prepaid energiedienst. De dienst werkt als een prepaid telefoonabonnement; deelnemers kopen een tegoed aan energie en kunnen dit zelf opwaarderen. Afgesloten worden van energie drukt gezinnen vaak in een isolement en kost de energiesector bovendien veel geld.

Klacht: bankbeslag in plaats van beslag roerende zaken

Schuldenaar beklaagt zich bij de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders in Amsterdam over het feit dat het aangekondigde beslag op de inboedel geen doorgang vond maar dat in plaats daarvan beslag werd gelegd op het banktegoed. De Kamer gaf aan dat het aan de deurwaarder is om te bepalen welk executiemiddel wordt ingezet. Lees hier verder.

Week van het geld 2018

Van 12 t/m 16 maart is dit jaar de Week van het geld. Aandacht blijven schenken aan jongeren over hoe ze moeten omgaan met geld, is en blijft belangrijk. Zo blijkt o.a. ook uit een onderzoek van het Nibud. Daaruit kwam naar voren dat bijna de helft van de schooljeugd geld leent en dit aantal …

Lees verder