2 december 2017 archief

Huisdieren in beslag nemen? Geen goed idee !

In een artikel “In Nederland mag de deurwaarder nog steeds je hond veilen, en dat is bizar” wordt tijdens een gesprek met een deurwaarder gesproken over het leggen van beslagen waaronder beslagen op huisdieren. De geïnterviewde deurwaarder geeft aan dat er regelmatig huisdieren executoriaal worden verkocht. Los van het feit dat dit naar onze mening …

Lees verder

Rechtbank: verzoek tot ontruiming afgewezen

Een woningstichting schakelt een deurwaarderskantoor in en wil in verband met een huurschuld over gaan tot ontruiming, de bewindvoerder en schuldhulp komen in actie. De Rechtbank Den Haag  is van mening dat, om tot een fatsoenlijke schuldhulpverlening te komen, een stabiele woonsituatie nodig is. En komt tot de volgende uitspraak.

Betalingsregeling: geen vrijblijvende afspraak

Een deurwaarderskantoor treft vijf keer een betalingsregeling met een klant en alle keren wordt deze regelingen niet nagekomen. De klant beklaagt zich vervolgens over kostenverhogende maatregelen welke het deurwaarderskantoor tracht te nemen. De Kamer voor Gerechtsdeurwaarders buigt zich over deze zaak en komt tot een beslissing. Lees hier verder.