2 juli 2017 archief

Boete en berisping voor deurwaarders

Een gerechtsdeurwaarder heeft tweemaal beslag gelegd zonder dat een vonnis was betekend. De hieraan verbonden kosten waren wel in rekening gebracht. Een tegen de deurwaarder  hierover ingediende klacht, werd door de Kamer voor gerechtsdeurwaarders gehonoreerd, de gerechtsdeurwaarder kreeg een boete van € 500,00 opgelegd. Een gerechtsdeurwaarder die had meegewerkt aan het TV-programma “De Deurwaarder” kreeg …

Lees verder

Wijziging Leidraad Invordering

Met ingang van 01 juli 2017 is de Leidraad Invordering in verband met een aantal benodigde technische en redactionele aanpassingen gewijzigd. Lees hier de wijzigingen.

Schuldhulptelefoon

 Mogelijk komt er een landelijk noodhulpnummer voor mensen met schulden, zoals 112 bij incidenten, de crisislijn 113 voor mensen met suïcidale neigingen of 144 voor Red een dier. Staatssecretaris Klijnsma gaat volgende week hierover in gesprek met de gemeenten. Het idee voor een schuldhulplijn komt bij de SP vandaan, volgens de staatssecretaris is het aan …

Lees verder

Boete voor wanbetalers oneerlijk

GroenLinks vindt dat de boete die wanbetalers krijgen opgelegd bij het niet betalen van hun zorgpremie, moet worden afgeschaft. Mensen die hun zorgpremie, ondanks een aanbod voor een betalingsregeling, langer dan 6 maanden niet hebben betaald, worden door hun zorgverzekeraar aangemeld bij het Zorginstituut Nederland. De verschuldigde premie wordt vervolgens, met een verhoging, via de …

Lees verder

Vakantiegeld gebruikt voor veel doeleinden

Sparen, deurwaarders en schuldeisers betalen, beleggen maar uiteraard ook van op vakantie gaan. Het vakantiegeld wordt voor veel zaken gebruikt, zo blijkt uit de Nibud-vakantiegeld-enquête. Verder valt uit de enquête op te maken dat mensen het vakantiegeld bewuster besteden wanneer ze het één keer per jaar in één keer uitbetaald krijgen en niet maandelijks in …

Lees verder

Financiële problemen door moeilijk taalgebruik

Ingewikkeld taalgebruik zorgt bij mensen met een lage opleiding die in de schulden komen soms voor een financiële wurggreep. Dat stelt althans de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in een op 26 juni uitgebracht rapport. DCN onderschrijft grotendeels de geconstateerde zaken. Daar tegenover staat dat mensen over het algemeen wel weten welke schulden er …

Lees verder