13 juni 2017 archief

Functiebeschrijving/waardering belastingdeurwaarder

FunctiebeschrijvingHet Deurwaarders Collectief Nederland (DCN) is geen vakbond of een organisatie welke zich primair bezighoudt met arbeidsvoorwaarden. Toch wordt er naar aanleiding van recente vacatures een functiebeschrijving gepubliceerd welke recht doet aan het beroep van belastingdeurwaarder, de opleiding/ervaring en een juiste honorering min of meer garandeert. De functieschaal voor het beroep van belastingdeurwaarder bij de Belastingdienst was tot op enkele jaren geleden schaal 8, de chef-deurwaarder stond met schaal 9 op de loonlijst.

Kan een exploot rechtsgeldig worden betekend op een briefadres?

Deurwaarder1Doel van betekening
Het onderliggend doel van de betekening van een exploot door een deurwaarder, is de waarborging dat degene die het exploot dient te ontvangen, deze ook daadwerkelijk ontvangt. Het spreekt voor zich dat bezorging per gewone post deze zekerheid niet garandeert. Daarom heeft de wetgever dan ook de belasting- en gerechtsdeurwaarder de bijzondere taak gegeven om er voor te zorgen dat met de meeste zekerheid het exploot de betrokkene zal bereiken.

Uit de wettelijke bepalingen komt in ieder geval naar voren dat de betekening dient te geschieden aan het woonadres. Uit de wet volgt echter niet dat een betekening op een brief- of postadres mogelijk is. Op zich logisch want dat is immers niet de woonplaats van de betrokkene. Het is dan ook maar de vraag of de wet dusdanig geïnterpreteerd mag worden, dat ook een exploot kan worden betekend aan een briefadres.