juli 2013 archief

Brenninkmeijer kandidaat voor de Europese Rekenkamer

De Nationale ombudsman A. Brenninkmeijer is in beeld om de opvolger te worden van Gijs de Vries, namens Nederland lid van Europese Rekenkamer. Dhr. Brenninkmeijer is de enige kandidaat, de rekenkamer heeft 28 leden: één uit elk land van de EU. In 2011 werd hij voor een tweede periode van 6 jaar aangesteld als Nationale …

Lees verder

Nieuw faillissement

De economische crisis laat ook duidelijk haar sporen na binnen de deurwaarderskantoren. Op 23 juli jl. is een nieuw faillissement uitgesproken, het betreft nu gerechtsdeurwaarderskantoor Pijnacker BV uit Zeist. Binnen zeer korte tijd zijn zo al drie verschillende kantoren failliet verklaard en dat mag toch minimaal als opmerkelijk worden genoemd. 

Toename van jongeren met geldproblemen

Toename_schuldenSteeds meer jongeren in de leeftijdsgroep van 18 t/m 25 jaar hebben flinke schulden. Zaten vorig jaar nog zo’n 68 duizend jongeren in geldnood, is dat aantal in 2013 inmiddels opgelopen naar 80 duizend. Een stijging van maar liefst 17 procent. Schulden van duizenden euro’s komt heel vaak voor, schulden van tienduizenden euro’s is geen uitzondering. Huur en de premies van ziektekostenverzekeringen zijn vaak nauwelijks op te brengen, de grootste boosdoener bij schulden is meestal echter de mobiele telefoon.

Werkloosheid naar 8,5 % !!

ontslagbeschermingUit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de werkloosheid in juni is opgelopen naar 8,5 procent van de beroepsbevolking. Vergeleken met een half jaar eerder zijn er ruim 100.000 werklozen bijgekomen. De afgelopen drie maanden kwamen er gemiddeld 11.000 werklozen per maand bij, vooral onder 45-plussers is de werkloosheid gestegen.

Problemen met afbetaling lening

 In de afgelopen 12 maanden is het aantal consumenten dat hun lening niet kan afbetalen met 45.000 gestegen naar 720.000 De toename van werkloosheid door de crisis, is een bepalende factor bij dit probleem. Ondanks het feit dat consumenten soms bij verschillende bedrijven betalingsachterstanden hebben, kunnen ze toch een lening bij een bank krijgen. Dit …

Lees verder

Samenwerking tussen kredietbank en gerechtsdeurwaarder werpt z’n vruchten af

 De afgelopen tijd is er in Rotterdam sprake van een nieuwe aanpak bij mensen die hun financiële afspraken niet nakomen. Om extra kosten bij schuldenaren te voorkomen, meldt de gerechtsdeurwaarder welke een post ter incasso heeft ontvangen, zich bij de Kredietbank om te kijken of de schuldenaar daar al bekend is. Mocht dit zo zijn, dan kan de nieuwe schuld worden meegenomen in de schuldhulpregeling en worden er geen kosten gemaakt waardoor de schuldenaar nog dieper in de financiële problemen gaat komen. In Rotterdam werkt deze aanpak prima, werken ook de meeste schuldeisers mee en worden kosten voorkomen.

Arbeidsmigranten ontlopen belasting

 Minimaal zo’n honderdduizend arbeidsmigranten die zich in Nederland hebben gevestigd ontlopen het betalen van belastingen. De migranten schrijven zich n.l. niet in bij een gemeente en ontlopen zo b.v. de aanslagen gemeentelijke belastingen. Ook ontlopen ze de verschuldigde premie voor de verplichte zorgverzekering. Per persoon gaat het al snel om zo’n vijftienhonderd euro per jaar. …

Lees verder

Treurnis in transportsector

Ondanks het feit dat de transportsector volgend jaar wellicht weer kan rekenen op een lichte groei, is het dit jaar kommer en kwel. Naar verwachting gaan er dit jaar nog honderden bedrijven over de kop, in het eerste kwartaal werden er 151 faillissementen in deze sector uitgesproken. In 2012 moesten maar liefst 509 transportondernemingen de …

Lees verder

CJIB int buitenlandse boetes

Vakantievierend Nederland moet oppassen. Ons land wisselt n.l. met andere landen kentekengegevens uit. De tijd dat vakantiegangers zich niet druk hoefden te maken om buitenlandse flitscamera’s is dus voorbij. Europese landen hebben afspraken gemaakt om boetes bij elkaars onderdanen te incasseren. De opgelegde boetes zijn in het buitenland over het algemeen lager ten opzichte van …

Lees verder

Geldnood dwingt tot verkoop

Bij de verkoop van een op de acht huizen heeft deze verkoop een gedwongen karakter. Werkloosheid en echtscheidingen spelen daarbij een grote rol, in het afgelopen kwartaal moesten maar liefst 2550 huiseigenaren onder begeleiding van een bank en een makelaar hun woning gedwongen verkopen. Dat komt neer op 12,4 procent van het totaal aantal verkochte …

Lees verder