Slordige ambtenaar

eurovuilnisbakNiet alleen in ons land wordt soms onbegrijpelijk en erg slordig met overheidsgeld omgegaan. Een vrouwelijke beambte (hoofd financiën) in Oostenrijk kon er ook wat van. Zij zorgde ervoor dat de deelstaat waar zij voor werkte 340 miljoen euro kwijtraakte omdat zij geld in derivaten had belegd. Controle op het doen en laten van de vrouw was er niet, tien jaar lang kon zij haar gang gaan. Met nieuwe transacties werd getracht het verlies goed te maken, tevens werden handtekeningen vervalst. De veroorzaakster van het financiële leed is inmiddels ontslagen, een strafzaak tegen haar wordt verwacht. Gevreesd moet worden dat de 340 miljoen als weggegooid geld kan worden gezien.

 

In Duitsland is justitie op 12 december 2012 het hoofdkantoor van de Deutsche Bank binnengevallen.

Dit in verband met een onderzoek naar belastingontduiking bij de handel in CO2-emissierechten.

Eerder veroordeelde een rechter in deze zaak zes man voor plannen om de belastingdienst voor 300 miljoen euro te willen tillen.

De Nederlandse belastingdienst gaat gegevens over Griekse jachten, die onder Nederlandse vlag varen, doorgeven aan de Griekse overheid. Griekenland wordt ook geholpen met het opzetten van een goed functionerend belastingsysteem. Vooral rijke Grieken (waarvan een groot aantal dus in het bezit is van een boot) onttrekken zich nog wel eens aan het betalen van belasting.