Kwaliteit bewindvoerders onder de loep

bewindDe hoge werkdruk en de hierdoor ontstane fouten in combinatie met het niet voldoen aan de sinds april 2014 geldende kwaliteitseisen, zou voor zeker tien procent van de bewindvoerders kunnen leiden tot ontslag door een kantonrechter. Zo bleek uit een uitzending van De Monitor op 24 januari. Klachten vanuit de praktijk waren o.a. het niet of te laat aanvragen van bepaalde toeslagen waardoor mensen in financieel zwaar weer met nog grotere problemen werden geconfronteerd.Het voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen door bewindvoerders is een onderwerp dat zeker de volle aandacht verdient. Het mag niet zo zijn dat mensen die niet in staat zijn hun financiën te regelen en in een afhankelijk positie komen, ondanks de toewijzing van een bewindvoerder de problemen alsmaar groter zien worden.

Een aantal keren is inmiddels vastgesteld dat hij bijwonen van DCN studie- en actualiteitendagen ook voor schuldhulpverleners en bewindvoerders van belang kan zijn. Regelmatig zijn en worden er kopieën van het na afloop ontvangen certificaat als blijk van gevolgde scholing en bijscholing aan kantonrechter voorgelegd, zo kan uit reacties worden opgemaakt.

De eerstvolgende DCN studie- en actualiteitendag is op woensdag 05 oktober met uiteraard ook weer interessante onderwerpen voor (belasting)deurwaarders, bewindvoerders en schuldhulpverleners.