Aanmaning / postdwangbevel niet ontvangen ?

TNTDeurwaarders worden bij een huisbezoek soms geconfronteerd met de opmerking van de schuldenaar, dat men geen aanmaning of postdwangbevel heeft ontvangen. Een gegeven dat niet nieuw is en in de praktijk over het algemeen geen reden zal zijn om de kosten niet te incasseren. In bepaalde uitzonderingsgevallen dient de deurwaarder zich wel te verdiepen in dergelijke klachten. Kort geleden bekende een 26 jarige postbode dat ze geen zin had om post te bezorgen. Inwoners van een bepaalde wijk in Swalmen (bij Roermond) ontvingen daardoor  twee weken geen post. Een deel van de post bleek te zijn verbrand.

 

In Roosendaal werd een postbezorger bestolen van zijn fiets. In de fietstassen zat nog post en deze is voor zover bekend niet teruggevonden.

Begin van dit jaar bleek dat in ’s-Hertogenbosch een postbezorger ook geen poststukken had bezorgd. De achtergehouden stukken werden bij hem thuis gevonden en alsnog bezorgd.

Bij meerdere klachten in een zelfde regio of postcode over het niet ontvangen van aanmaningen en dwangbevelen kan het soms wel raadzaam zijn om als deurwaarder hierover nadere informatie in te winnen.

Bij het voorval in ’s-Hertogenbosch werd de post twee weken later alsnog bezorgd en daardoor zijn de betalingstermijnen waarbinnen de betaling moet zijn gerealiseerd, zoals gesteld in een aanmaning en postdwangbevel, in het gedrang gekomen.

Vanaf januari 2014 wordt er overigens op maandagen geen post meer bezorgd. Iets om rekening mee te houden met het aanleveren van stukken en de daarin vermelde data en betalingstermijnen.