Functiebeschrijving/waardering belastingdeurwaarder

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

FunctiebeschrijvingHet Deurwaarders Collectief Nederland (DCN) is geen vakbond of een organisatie welke zich primair bezighoudt met arbeidsvoorwaarden. Toch wordt er naar aanleiding van recente vacatures een functiebeschrijving gepubliceerd welke recht doet aan het beroep van belastingdeurwaarder, de opleiding/ervaring en een juiste honorering min of meer garandeert. De functieschaal voor het beroep van belastingdeurwaarder bij de Belastingdienst was tot op enkele jaren geleden schaal 8, de chef-deurwaarder stond met schaal 9 op de loonlijst.

 

De nieuwe indeling is nu schaal 7 / 8 en het is merkwaardig dat de deurwaardersvakbond AVB hier geen afstand van neemt en geen actie onderneemt. Het afstoten van werkzaamheden (dwangbevelen per post in tegenstelling tot betekening door een deurwaarder) is jaren geleden het vertrekpunt geweest voor deze negatieve aanpassing. Vanuit DCN is hiervoor toen al gewaarschuwd, de waarschuwing was helaas gericht aan dovemansoren.

De bijgevoegde omschrijving geeft compact de inhoud van het werk van een (gemeentelijke) belastingdeurwaarder weer, de opmerking dat een tenuitvoerlegging plaatsvindt op grond van het recht van parate executie (dus zonder tussenkomst van een rechter) zou een zinvolle aanvulling kunnen zijn.

Met gebruikmaking van deze omschrijving (en er vanuit gaande dat die door  de werkgever wordt overgenomen) is schaal 9 naar de mening van DCN een zekerheid.