Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

PVV-Kamerleden stellen vragen over huisuitzetting

uitzetting leegstandEen bejaard echtpaar uit Nieuwegein dat eerder vanwege een huisuitzetting uit het leven wilde stappen, werd wederom geconfronteerd met een dreigende huisuitzetting. Aanleiding voor Agema en Kops (PVV) om aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vragen te stellen. Lees hier verder.

 

Lied over deurwaarder in de prijzen

deurwaardersmapPatrick Nederkoorn heeft met een lied over een deurwaarder de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen voor het beste theaterlied van het afgelopen jaar. Met als titel “Die geur” worden de omstandigheden bezongen die deurwaarders regelmatig aantreffen bij een huisbezoek. Door op hier te klikken, kan het lied worden beluisterd.
   

Aanpassing minimumloon

geld 1Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de nieuwe minimumlonen per 01 juli 2019 bekend gemaakt. Lees hier verder voor alle details.

   

Agressieve incassowerkwijze aangepast

incassoHendriks Incasso heeft de kritiek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) ter harte genomen. Na een gesprek met de ACM heeft men toegezegd de werkwijze aan te passen en vanaf nu zorgvuldig om te gaan bij het incasseren van schulden bij consumenten. Lees hier verder.
   

Schuldenwijzer voor de zomer live

schulden4De Schuldenwijzer, een platvorm dat toegankelijk wordt voor gerechtsdeurwaarders, bewindvoerders en schuldhulpverleners, zal medio dit jaar actief zijn. Op een snelle en simpele wijze kan via de Schuldenwijzer  een totaaloverzicht worden verkregen van de totale schuldenpositie van iemand. Lees hier verder.

   

Frauderende deurwaarder moet worden aangepakt

fraudeVoorzitter Wilbert van de Donk van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) heeft in duidelijke taal aangegeven dat frauderende gerechtsdeurwaarders moeten worden aangepakt en ook dat te veel zaken waarbij collegae over de schreef gaan op de plank blijven liggen. Geld van zogenaamde Derdengeldenrekeningen verdwijnt, een tekort op deze rekeningen zou bij vier deurwaarderskantoren inmiddels zijn opgelopen naar een totaalbedrag van 4,7 miljoen euro. De voorzitter van de KBvG liet zijn duidelijke mening horen tijdens Reporter Radio, een radioprogramma van KRO-NCRV. Klik hier om naar het programma te luisteren.

   

Politie in actie bij bezoek deurwaarder

beslag auto (6)Een inwoner van de gemeente Baarn kon op 05 april een bezoek van een deurwaarder niet waarderen en kwam in verzet. De assisterende politie ging tot actie over en hield de man aan. Een bergingsbedrijf heeft vervolgens enkele tientallen auto’s afgevoerd. De dierenambulance nam een hond mee, het dier zou volgens buurtbewoners slecht worden verzorgd.

   

Pagina 15 van 23