Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Verweer van advocaat rammelt

geldkist (2)De Amsterdamse advocaat Jozef Rammelt is door het Hof van Discipline van het tableau geschrapt wegens het aannemen van ruim een ton aan contanten van een cliënt. Dit gebeurde in de periode 2010-2013, toen de cliënt gedetineerd zat in Polen. Die diende een klacht in omdat hij nooit een factuur had gezien. Hierop volgde ook een dekenbezwaar, dat de advocaat uiteindelijk de kop heeft gekost. Advocaten, deurwaarders en notarissen dienen ontvangen gelden van cliënten te laten bijschrijven of te storten op een zogenaamde rekening derdengelden. Een daarbij correct gevoerde administratie kan klachten en procedures voorkomen. Lees hier verder.
 

Voorkomen van huisuitzettingen

uitzetting leegstandHuisuitzettingen hebben ingrijpende gevolgen. De materiële en sociaal-maatschappelijke schade is erg groot. Ingrijpen bij dreigende huisuitzettingen is een effectieve manier om dak- en thuisloosheid en andere maatschappelijke problematiek te voorkomen. De hernieuwde uitgave van de Handreiking Voorkomen Huisuitzettingen biedt actuele inzichten over preventie en interventie bij dreigende ontruimingen wegens schulden. Lees hier verder.

   

Wanbetalersregeling onder de loep

zorgkostenMinister Bruins voor medische zorg, reageerde met een brief op de motie van de leden Ellemeet en Dik-Faber waarin de regering verzocht is de wanbetalersregeling te onderzoeken op ongewenste effecten en mogelijke verbeteringen, waaronder een eventuele uitstroomregeling voor mensen onder bewind. Lees hier verder.
   

Een geordende financiële administratie voorkomt schulden

nibudSteeds vaker wordt post digitaal verstuurd. Facturen vallen lang niet allemaal meer op de deurmat en zijn daardoor minder in het vizier. Wat is de invloed van de digitalisering op het hebben van betaalachterstanden. Lees hier verder.
   

Effecten van bijzondere incassobevoegdheden en overheidspreferenties

incassoDe Overheid beschikt over bepaalde bijzondere incassobevoegdheden. Wat de effecten zijn hiervan zijn, werd onderzocht door organisatieadviesbureau Berenschot. Lees hier verder.
   

Preventie en bestrijding van stille armoede en sociale uitsluiting

ArmoedeStaatssecretaris T. van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schreef een brief over dit onderwerp aan de Tweede Kamer. Over de schuldenproblematiek spreekt zij tijdens de DCN-studie- en actualiteitendag op 03 oktober in Nijkerk. Lees hier verder.
   

Wijziging leidraad invordering

belastingdienst 1De Leidraad Invordering 2008 is gewijzigd in verband met een aantal benodigde technische en redactionele aanpassingen en de inwerkingtreding per 1 juli 2018 van de Wet terugvordering staatssteun. Lees hier verder.

   

Pagina 11 van 83