Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Inauguratie Ineke van den Berg

20180918_150258Op dinsdag 18 september vond bij Hogeschool Inholland te Rotterdam de officiële inauguratie (plechtige bevestiging) plaats van mevrouw mr. dr. Ineke van den Berg als lector Toegankelijk van het recht. Zij spreekt op 03 oktober tijdens de DCN studie- en actualiteitendag over de gevolgen van digitalisering en technologisering.

 

Betekenen: aan wie?

dwang-hernieuwd bevelOp het moment dat een persoon onder bewind is gesteld, dient het dwangbevel dan aan de betrokkene of aan de bewindvoerder te worden betekend? Lees hier verder.

   

Cash blijft populair

contant geldUit een onderzoek onder lezers van de Telegraaf blijkt dat 63 procent de voorkeur geeft aan contante betalingen boven pinnen. De verplichting om te pinnen stuit veel mensen tegen de borst, dat bij sommige gemeenten zoals Amersfoort contant geld wordt geweigerd is helemaal uit den boze. Pinnen kan onder bepaalde omstandigheden veiliger zijn, voor mensen met een beperkt inkomen en een slechte grip op het uitgavepatroon is contant betalen echter beter. Zo houdt men zicht op de uitgaven en tevens op het hetgeen dat nog te besteden is.

   

Vervolgonderzoek door Nationale ombudsman

OmbudsmanReinier van Zutphen, de Nationale ombudsman, heeft een vervolgonderzoek op het rapport “ In het krijt bij de overheid” aangekondigd. Nog steeds ontvangt de ombudsman klachten over het invorderingsbeleid van overheidsinstanties. Mensen met schulden zouden hierdoor verder in financiële problemen kunnen komen. Naar verwachting verschijnt het nieuwe rapport begin 2019.

   

Op de pof kopen wordt aangepakt

pasjesPostorderbedrijven en webwinkels moeten terughoudender worden met het aanbieden van leningen aan klanten die aankopen doen. Uit een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat maar liefst een op de drie van de klanten met een zo’n lening betalingsachterstanden oploopt. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een consumptief krediet zoals een krediet of creditcard. Dit resulteert vaak in een onoverzichtelijke financiële situatie met als risico schulden en stress. Het kabinet wil het aantal mensen met problematische schulden terugdringen, staatssecretaris T. van Ark spreekt hierover tijdens de DCN studie- en actualiteitendag op 03 oktober in Nijkerk.

   

Gemeentelijke herindeling

landkaartDe wens om via een herindeling te komen tot een vermindering van het aantal zelfstandige gemeenten, gaat gestaag door. Binnenkort verdwijnen er weer gemeenten en ontstaan er nieuwe gemeenten, soms met een nieuwe naam. Lees hier verder.

   

Privacy (AVG) hoog in het vaandel bij Ramona Batta

Het kantoor van Ramona Batta uit Maastricht (gerechtsdeurwaarders, incasso’s, juridisch advies en bewindvoerders) mag zich AVG-gecertificeerd  noemen. De AVG is sinds 25 mei 2018 van toepassing, voor zover bekend is het deurwaarders- /bewindvoerderskantoor van Batta het eerste dat beschikt over een dergelijke certificering. De AVG is een onderwerp tijdens de DCN-studiedag op 03 oktober in Nijkerk. De inschrijving voor het bijwonen van deze dag sluit uiterlijk op 15 september a.s. of op het moment dat de maximale capaciteit is bereikt.
avg foto 2

   

Pagina 2 van 76