Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Frauderende deurwaarder moet worden aangepakt

fraudeVoorzitter Wilbert van de Donk van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) heeft in duidelijke taal aangegeven dat frauderende gerechtsdeurwaarders moeten worden aangepakt en ook dat te veel zaken waarbij collegae over de schreef gaan op de plank blijven liggen. Geld van zogenaamde Derdengeldenrekeningen verdwijnt, een tekort op deze rekeningen zou bij vier deurwaarderskantoren inmiddels zijn opgelopen naar een totaalbedrag van 4,7 miljoen euro. De voorzitter van de KBvG liet zijn duidelijke mening horen tijdens Reporter Radio, een radioprogramma van KRO-NCRV. Klik hier om naar het programma te luisteren.

 

Politie in actie bij bezoek deurwaarder

beslag auto (6)Een inwoner van de gemeente Baarn kon op 05 april een bezoek van een deurwaarder niet waarderen en kwam in verzet. De assisterende politie ging tot actie over en hield de man aan. Een bergingsbedrijf heeft vervolgens enkele tientallen auto’s afgevoerd. De dierenambulance nam een hond mee, het dier zou volgens buurtbewoners slecht worden verzorgd.

   

Celstraf voor notaris

Rechtbank (2)Voormalig notaris Paul Vierveijzer (in maart 2015 uit zijn ambt ontzet) is door de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot tien maanden cel en een strafrechtelijk beroepsverbod van vijf jaar. De rechtbank acht bewezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het medeplegen van verduistering van geld van cliënten. Vierveijzer en de boekhouder van zijn kantoor maakten in totaal ruim 380.000 euro aan zichzelf over. Notarissen en gerechtsdeurwaarders dienen de ten behoeve van de opdrachtgever ontvangen gelden te storten op een zogenaamde Derdengeldenrekening. Betalingen doen met deze gelden welke buiten het belang zijn van de opdrachtgever, zijn ten strengste verboden. Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) is hierop de toezichthouder. Lees hier verder.

   

Geen beslagen van Lagere Overheden in het Beslagregister

deurwaardersmapEr zijn gerechtsdeurwaarders die bij gemeenten worden aangesteld als belastingdeurwaarder. De werkzaamheden worden als zodanig uitgevoerd, de kosten worden conform de Kostenwet in rekening gebracht. Een enkele als belastingdeurwaarder optredende gerechtsdeurwaarder heeft echter door hem/haar gelegde beslagen laten opnemen in het Digitaal Beslagregister (DBR) en dat is niet de bedoeling. Dat op termijn alle beslagen, dus ook die zijn gelegd door de Overheden, in het genoemde register worden opgenomen, is echter wel een politiek uitgesproken wens. Lees hier verder.

   

Deurwaarder bedreigd en gegijzeld !

agressieAgressie tegen een deurwaarder is helaas niet helemaal een uitzondering. Wat een deurwaarder tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden in het Limburgse Neeritter overkwam en de voorlopige reactie van het OM, zijn echter onacceptabel. Lees hier verder.

   

Kantonrechter: dagvaarding te snel, geen kosten gedaagde

Rechtbank (2)Een niet stipt nagekomen betalingsregeling, was voor de Kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland geen aanleiding om Ditzo (merknaam van ASR) in het gelijk te stellen. Hier was wel willen maar tijdelijk niet kunnen betalen aan de orde. Alle aanleiding om de vordering van eiser af te wijzen en deze tevens te veroordelen in de kosten van de procedure. Lees hier verder.

   

PvdD: geen beslag op gezelschapsdieren

Drib 1De Partij voor de Dieren in Den Haag maakt zich sterk om beslag op gezelschapsdieren te verbieden. De partij verwacht dat de gemeente Den Haag het voorstel zal aannemen in afwachting van een wetsverandering. De huidige wetgeving verbiedt het in beslag nemen van gezelschapsdieren niet, met de aanstaande uitbreiding van de beslagverboden zal daar definitief verandering in komen.

   

Pagina 2 van 9