Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Incassoregister in de maak

incassoHet duurt nog even, maar een verplichte registratie van incassobureaus is in de maak. Het aanpakken van misstanden in de incassomarkt is een afspraak uit het regeerakkoord. In september en oktober 2018 zijn er een aantal bijeenkomsten geweest waarbij vele direct en indirect betrokken partijen hun inbreng konden doen om te komen tot goede afspraken. Als reactie heeft de Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker op 8 februari 2019 een brief met concrete maatregelen verzonden naar de Tweede Kamer. Lees hier verder.

 

Bewindvoerder geschorst

uitspraak rechtbankEen bewindvoerder uit het Gelderse Varsseveld is door de rechtbank Zutphen geschorst. Drie medewerkers van zijn kantoor hadden aangifte gedaan over het feit dat de man geld van cliënten wegsluisde, de FIOD deed vervolgens een inval. Lees hier verder.

   

Verkeersboete niet betaald? Dan een wielklem!

politieDe politie van Nijmegen gaat met ingang van maandag 04 februari wielklemmen inzetten als dwangmiddel bij structurele wanbetalers van verkeersboetes. Wordt de boete niet binnen 48 uur alsnog betaald, dan wordt de auto weggesleept. In Utrecht heeft men inmiddels goede ervaringen met deze werkwijze, lees hier verder.

   

Geen verwijtbare gedragingen door deurwaarder

In een zaak van een klaagster tegen een deurwaarder, deed het Gerechtshof Amsterdam uitspraak. Op alle punten ving de klaagster bot, lees hier verder.

   

Valse email !

aanmaning 2Kwaadwillende personen proberen “als deurwaarder” iets bij te verdienen. Via een valse email wordt getracht mensen te dwingen om geld te gaan overmaken. De fraudehelpdesk heeft een bericht geplaatst over dit wangedrag.
   

Daklozen dieper in de problemen door afwijzen briefadres

voordeurbellen 1Gemeenten willen daklozen niet altijd inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) Daardoor bestaat de kans dat deze mensen zogenaamde “spookburgers” worden, niet traceerbare personen zonder woon- of verblijfplaats. Het niet kunnen aanvragen van een uitkering en het niet kunnen afsluiten van een zorgverzekering zijn enkele voorbeelden van de problemen die dit oplevert. Zo is o.a. te lezen in nieuwbericht van RTL-nieuws.  In een TV-uitzending van De Monitor (zondag 27 januari, NPO2 22:35 uur) wordt ook aandacht geschonken aan dit onderwerp. Het komt ook voor dat mensen er bewust voor kiezen om spookburger te worden. Deze personen hebben vaak (grote) schulden en willen onvindbaar zijn en blijven voor deurwaarders.

   

Beroepsorganisatie uit zorgen via het FD

kbvgMet een tweetal interviews in het Financieele Dagblad uit Wilbert van de Donk (voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders - KBvG) zijn zorgen over de terugloop van de omzet van gerechtsdeurwaarders en over het feit dat de helft van alle gemeenten geen informatie deelt over huishoudens met problematische schulden. Dhr. van de Donk is jaarlijks een van de sprekers tijdens het DCN-jaarsymposium/de studie- en actualiteitendag. Ook op woensdag 02 oktober 2019 zal hij het woord voeren en de actualiteiten van dat moment en de nabije toekomst toelichten.
   

Pagina 10 van 12