Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Nieuwe versie beslagsyllabus gerechtsdeurwaarders

beslagsyllabusPer 01 november 2017 is er een nieuwe beslagsyllabus van toepassing voor gerechtsdeurwaarders. Voor geïnteresseerden, waaronder wellicht ook belastingdeurwaarders, interessante lectuur om kennis van te nemen.
 

Politie-assistentie blijft gewaarborgd

politieHet omstreden voorstel om de politie te ontheffen van de taak om deurwaarders te assisteren bij het uitvoeren van werkzaamheden, is van de baan. De minister van Veiligheid en Justitie laat in een reactie weten, dat het wetsvoorstel wordt ingetrokken. Het idee om politie-assistentie om te zetten naar begeleiding door een Bijzonder Opsporings Ambtenaar ( BOA) vond veel weerstand bij deurwaarders maar ook bij de BOA’s. Verder zou bij een escalatie alsnog politie-assistentie nodig zijn.
   

Vordering wel of niet terecht

aanmaning 2De Autoriteit Consument en Markt (ACM) biedt in samenwerking met de hulphulpbranche voorbeeldbrieven aan  waarmee schuldenaren in het geweer kunnen komen tegen niet juiste incassopraktijken. Ook zet de ACM een aantal hulpmiddelen online (toolkit) waarmee schuldhulpverleners kunnen bekijken of een vordering wel terecht is. Een doorn in het oog van de ACM is met name de incassobureaus die de regels overtreden en mensen met schulden soms de stuipen op het lijf jagen.

   

Onterechte boetes

OmbudsmanEen vrouw krijgt al jaren ten onrechte boetes van auto's die niet op haar naam staan. Na contact met de Belastingdienst, de RDW en het CJIB hoeft ze niets te betalen. Ze krijgt wel nog steeds nieuwe boetes. De gegevens van de kentekenhouder blijken niet te kloppen. Haar naam en geboortedatum komen nauw overeen met die van de kentekenhouder. De kentekens worden van haar naam gehaald. De Nationale ombudsman vindt wel dat dit te lang heeft geduurd. Ook is het niet zorgvuldig om de vrouw zomaar aan te schrijven op basis van twee overeenkomende gegevens. Zo valt te lezen in zijn rapport.
   

Vrouw verduistert geld van financieel kwetsbaren

Financieel kwetsbarenEen bestuurslid van een stichting welke zich onder andere bezig houdt met bewindvoering, zou in de periode 2012 – 2016 een bedrag van 700.000 euro hebben verduisterd. De stichting wikkelde ook nalatenschappen af, de slachtoffers van deze verduistering waren niet zelf in staat om hun financiën te beheren. Met gebruik van de pinpas van de benadeelden nam de verdachte grote bedragen op, de vrouw zit voorlopig achter de tralies.
   

Eén deurwaarder per gezin

sp_dijk_vanKamerlid Jasper van Dijk stelde vragen aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Minister van Veiligheid en Justitie.
   

Afronding studiedag 2017

USBDe USB-stick met daarop verwerkt de inleidingen van de sprekers is in productie. Naar verwachting wordt deze medio november bij de bezoekers van de studiedag 2017 bezorgd.
   

Pagina 9 van 67