Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

AVG-campagne

ap_logoOp 25 mei 2018 is de AVG, de veel bespreken privacywetgeving, van kracht geworden. Nog steeds roept e.e.a. veel vragen op, vandaar dat op 24 mei 2019 is begonnen met de campagne hulpbijprivacy. Lees hier verder.

 

Veel Nederlanders hebben te maken met juridische problemen

hamerMaar liefst de helft van alle Nederlanders heeft in de afgelopen twee jaar te maken gehad met juridische problemen. Schuldenproblematiek en conflicten met overheidsinstanties komen vaak voor, zo is te lezen in publicatie van het Advocatenblad.

   

500 auto’s in beslag genomen

beslag auto (7)De FIOD heeft in samenwerking met de politie op zo’n 15 locaties in ons land een grootschalige actie uitgevoerd tegen witwassen, BTW-fraude en valsheid in geschrifte. Naast 500 auto’s is er tevens beslag gelegd op € 350.000,-- contant geld en 25 bankrekeningen. Zo’n 175 medewerkers van de FIOD en politie gingen daarvoor te werk in 9 bedrijfspanden en 6 woningen. Het onderzoek richtte zich op vier autobedrijven die tweedehands leaseauto’s zouden hebben verkocht aan buitenlandse autohandelaren. Vanaf  2017 tot en met het 1e kwartaal van 2019 hebben zij vermoedelijk voor ongeveer 120 miljoen euro aan auto’s geëxporteerd. De auto's die werden verkocht zijn vermoedelijk op papier geëxporteerd naar fictieve autobedrijven in onder meer Italië, Hongarije en Roemenië. Deze bedrijfjes zijn speciaal opgericht om te kunnen frauderen. Ze worden ploffers genoemd, want op het moment dat ze btw moeten betalen, ploffen ze. Dan gaan ze failliet en verdwijnen in het niets. In werkelijkheid zijn de voertuigen geleverd aan Duitse handelaren die ze verkochten op de Berlijnse automarkt. Een Nederlands bedrijf dat auto's exporteert naar het buitenland, kan in aanmerking komen voor het nultarief voor de btw. Maar als het bedrijf weet, of had kunnen weten, dat het levert aan een ploffer, is het strafbaar om dit nultarief te gebruiken. Het BTW-nadeel in dit onderzoek wordt berekend op ongeveer 21 miljoen euro. De fiscus gaat dat bedrag naheffen bij de Nederlandse autodealers.

   

Betekening aan briefadres geen probleem

voordeurbellen 2Bij een uitspraak op 28 juni 2019 van de Hoge Raad is vastgesteld dat betekening van een exploot aan een briefadres juridisch akkoord is. Een belangrijke uitspraak aangezien de nodige personen “die onder de radar van schuldeisers willen blijven” geen vaste woon- of verblijfplaats hebben maar uitsluitend beschikken over een postadres. Betekening aan deze personen was tot op heden nogal tijdrovend en omslachtig, met de uitspraak van de Hoge Raad is hier dus verandering in gekomen. Lees hier verder.

   

Actieve schuldhulpverlening

schuldhulpHaken inwoners van de gemeente vroegtijdig af bij het zoeken naar een goede oplossing voor hun schuldenprobleem? Is het schuldenbeleid bij jongeren niet voldoende?  De gemeentelijke ombudsman van Rotterdam Anne Mieke Zwaneveld denkt de oplossing te hebben gevonden. De wijkteams en medewerkers van de Kredietbank moeten Rotterdammers die aankloppen voor schuldhulp actiever en individueler gaan benaderen. Zo is te lezen in een artikel van Binnenlands Bestuur.           

   

Scanauto scoort

BOA autoDe auto is niet alleen voor de rijksoverheid een melkkoe, ook gemeenten spekken hun kas met o.a. geïnde parkeergelden en opgelegde naheffingsaanslagen. De scanauto is bij dit laatste een succesvol ingezet middel, zo meldde het AD in een artikel.

   

Voorman gerechtsdeurwaarders reageert op aangepast bankbeslag

bank1Wilbert van de Donk, voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders, reageert in een uitzending van BNR-radio op het wetsvoorstel van minister Sander Dekker. Door hier te klikken, kunt u in het dan verschenen artikel doorklikken naar de uitzending.

   

Pagina 9 van 23