Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Valse email CJIB

fraudeHet blijft bij tijd en wijle valse e-mails regenen, ook bij DCN ontkomen we daar niet aan. Via een zogenaamde geconstateerde verkeersovertreding wordt getracht een betaling af te dwingen. Het advies is vanzelfsprekend het bericht te verwijderen en niet in te gaan op het betalingsverzoek. Verder blijkt ook al uit de taalfouten dat het zeker geen CJIB-document is!! Kijk hier naar de tekst van het toegezonden bericht.

 

Wie eist, bewijst!

Rechtbank (2)Bol.com stelt als eisende partij dat bestelde goederen zijn geleverd. De gedaagde beweert geen goederen te hebben besteld en niet te hebben ontvangen. De Kantonrechter doet uitspraak.

   

Geldzaken in de praktijk

nibudTijdens het Jubileumcongres op 18 april jl. presenteerde het Nibud het rapport Geldzaken in de praktijk 2018-2019. Deze organisatie bestaat in oktober 40 jaar, tijdens het DCN-symposium op woensdag 02 oktober in Nijkerk spreekt o.a. Nibud directeur-bestuurder Arjan Vliegenthart. Lees hier verder.

   

Voormalig advocaat moet brommen

rechtbankMisbruik van een derden geldenrekening en het plegen van meineed leverden een ex-advocaat een onvoorwaardelijk celstraf van zes maanden op. Een verduistering van ruim elf duizend euro werd ook als bewezen verklaard. Lees hier verder.

   

Nieuwe directeur NVVK

nvvkPer 15 juni a.s. heeft de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK) een nieuwe directeur. Geert van Dijk volgt per die datum Marco Florijn op. Lees hier verder.

   

PVV-Kamerleden stellen vragen over huisuitzetting

uitzetting leegstandEen bejaard echtpaar uit Nieuwegein dat eerder vanwege een huisuitzetting uit het leven wilde stappen, werd wederom geconfronteerd met een dreigende huisuitzetting. Aanleiding voor Agema en Kops (PVV) om aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vragen te stellen. Lees hier verder.

   

Lied over deurwaarder in de prijzen

deurwaardersmapPatrick Nederkoorn heeft met een lied over een deurwaarder de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen voor het beste theaterlied van het afgelopen jaar. Met als titel “Die geur” worden de omstandigheden bezongen die deurwaarders regelmatig aantreffen bij een huisbezoek. Door op hier te klikken, kan het lied worden beluisterd.
   

Pagina 8 van 16