Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Rotterdam pakt foute incasseerders aan

incassoDe gemeente Rotterdam laat haar incasso-opdrachten binnenkort alleen nog op sociaal verantwoorde wijze uitvoeren. De gemeente gaat er ook voor zorgen dat klachten van Rotterdammers over oneerlijke incassopraktijken en malafide schuldhulpverleners makkelijker bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) terechtkomen. Zo is te lezen in een publicatie van Binnenlands Bestuur. Lees hier verder.

 

Toezichthouder deurwaarders maakt zich zorgen

deurwaarder aan de deurEen teruglopend werkaanbod, verhoging van de griffierechten en daardoor consequenties voor de omzet en de marges. De markt voor gerechtsdeurwaarders staat onder druk, ontslagrondes  zijn niet te voorkomen. Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) ziet dat deurwaarders hierdoor soms over de schreef gaan. Lees hier verder.

   

Frauduleuze facturen over niet betaalde app

fraudeUit naam van gerechtsdeurwaarders hebben meerdere mensen valse e-mails ontvangen. In deze mails vragen de deurwaarders om een betaling. Doe je dit niet, dan wordt er beslag gelegd op je bankrekening. Volgens de e-mails heeft de ontvanger een app gekocht in de Google Play Store, maar is er nog steeds niet betaald. Het bedrag zou inmiddels zijn opgelopen tot ruim vijfhonderd euro. In de e-mails staat ook dat de ontvanger gedagvaard wordt, de gegevens van het dossier en het totale bedrag inclusief bankgegevens van de deurwaarder. Als de ontvanger niet betaalt, zal de gerechtsdeurwaarder beslag leggen op je bankrekening en inkomsten. De mails zijn onder andere afkomstig van deze e-mailadressen:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  en  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De Fraudehelpdesk bevestigt dat deze e-mails nep zijn. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan het buitenlandse rekeningnummer dat in de e-mails staat. Recent is er ook met misbruik van de DCN-naam getracht om onverschuldigde bedragen te incasseren.

   

Verkoop in beslag genomen hond geen succes

HondDuitse deurwaarders hebben een in beslag genomen hond in verband met schulden van de eigenaar verkocht. Voor een bedrag van 750 euro wisselde de hond van eigenaar. Ondanks het feit dat de hond “als gezond” werd verkocht, bleek dit toch niet zo te zijn. Problemen aan het hoornvlies maakten vier operaties noodzakelijk, de totale kosten liepen op naar een bedrag van 1800 euro. De nieuwe eigenaresse voelde zich bedrogen en eist compensatie van de gemeente Ahlen, de opdracht gevende partij in deze zaak. Het in beslag nemen van gezelschapsdieren zal binnenkort in ons land worden verboden, een naar de mening van DCN goede zaak. Mocht er sprake is van bedrijfsactiviteiten zoals b.v. bij een hondenfokker, is dat een geheel andere zaak. Een beslag vanwege schulden op een hond of poes bij een particulier kan zodanige emoties oproepen, dat een deurwaarder andere verhaalsmogelijkheden moet onderzoeken (het beslag betrof niet de hond op de foto).

   

Week van het geld 2019

week-vh-geldDeze maand, in de week van 25 t/m 29 maart, wordt de Week van het geld 2019 georganiseerd. Met dit initiatief wordt getracht om jongeren te leren hoe ze bewust met geld kunnen of beter gezegd moeten omgaan. Het voorkomen van schulden op latere leeftijd is tevens een van de doelstellingen. Het Deurwaarders Collectief Nederland is een van de partners van de Week van het geld, op verschillende scholen zijn er door DCN de afgelopen jaren dan ook gastlessen gegeven over het genoemde onderwerp. Meer informatie over deelname via www.weekvanhetgeld.nl.

   

Deurwaarders belastingdienst nog niet zonder werk

belastingdienst (2)Op het verzoek van Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) over de uitstaande belastingschuld, reageerde staatssecretaris Menno Snel met een brief. Hieruit blijkt o.a. dat er geen dalende trend is in de achterstand aan invordering. Lees hier verder.
   

KPN en NVVK sluiten eerste ‘convenant nieuwe stijl’ rond incassobeleid

telefoonIn een door KPN en de NVVK afgesloten convenant, is o.a. afgesproken dat KPN rond het beleid van klanten met schulden altijd akkoord gaat met het minnelijk voorstel van NVVK-leden. Verder zal KPN de vorderingen niet actief innen maar aanhouden wanneer een schuldhulpverlener daar om vraagt. Lees hier verder.

   

Pagina 8 van 12