Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Verbeterde financiële positie

monitorSinds 2013 is de financiële situatie van Nederlanders over het algemeen beter geworden. Ruim de helft van de Nederlanders (57%) bestempelt hun financiële situatie als goed tot zeer goed. 53% komt nu (zeer) makkelijk rond, tegenover 47% in 2015 en 41% van de mensen in 2013. Dit blijkt uit de Monitor financieel gedrag 2017 van Wijzer in geldzaken, uitgevoerd onder ruim 1.000 consumenten van 18 t/m 80 jaar.

 

Weer groot aantal auto’s in beslag genomen

beslag auto 1Deurwaarders van de Belastingdienst hebben vorige week tijdens een gezamenlijke actie langs de A27 met de politie, douane en RDW 33 auto’s in beslag genomen. Daarvan werden er 15 afgevoerd en in bewaring genomen. Een bedrag van 50.000 euro betaald, contant en via pinbetalingen. De politie hield een aantal personen aan vanwege witwassen en het nog moeten uitzitten van een gevangenisstraf.

   

Deurwaarders en permanente vakinhoudelijke educatie

kbvgGerechtsdeurwaarders zijn verplicht om binnen een periode van twee jaar een minimaal aantal opleidingspunten te behalen. Elke vorm van door de KBvG goedgekeurd onderwijs dat is gericht op verhoging van de kwaliteit van de beroeps‐ en praktijkuitoefening kan worden gevolgd. Maar omdat het vakgebied van de gerechtsdeurwaarders nu eenmaal continu 'in beweging' is, is bepaald dat tenminste tweederde van de opleidingspunten moet worden behaald door het volgen van onderwijs op juridisch en vakinhoudelijk gebied (categorie I). Daar zal de KBvG over de PE-periode 2017-2018 dan ook de aandacht op richten.

   

Fiscus bezoekt fort

belastingdienst_logoDe tijdens een televisiedocumentaire negatief in beeld gekomen en mede daardoor zwaar bekritiseerde camping Fort Oranje in Zundert, is op 27 september bezocht door medewerkers van de Belastingdienst. In samenwerking met politie en de gemeente, gingen deurwaarders naar 48 woonadressen op de camping. De actie werd ingezet om een schuld van 370.000 euro te incasseren. Dit is niet volledig gelukt, naast ontvangen betalingen zijn er tevens betaalafspraken gemaakt. De actie verliep zonder incidenten, Fort Oranje wordt inmiddels ontruimd en sluit binnen afzienbare tijd definitief de poorten.

   

Schuldhulp bij Menzis

menzisNa zorgverzekeraar CZ gaat nu ook Menzis wanbetalers die een grote betalingsachterstand hebben leren hoe ze met hun financiën moeten omgaan. Hiervoor is Menzis met BFS Bewindvoering een samenwerking aangegaan. Het is de bedoeling dat verzekerden die bij het CAK geregistreerd staan een aanbod krijgen over de hulpverlening en vervolgens na twee jaar vrij van schulden zijn bij de zorgverzekeraar. Over de werkwijze van CZ wordt op vier oktober een inleiding gegeven tijdens de DCN studie- en actualiteitendag 2017.

   

Informatie achtergehouden, schuldsanering beëindigd

uitspraak rechtbankHet Gerechtshof  Amsterdam deed uitspraak in een Hoger beroep Insolventierecht. Het hof bevestigde een eerder vonnis, hierin werd de schuldsanering beëindigd en de schone lei ontnomen  vanwege het terugvorderen van de bijstandsuitkering. Echtgenoot van betrokkene verbleef regelmatig voor een langere tijd in Frankrijk, ontving daar een uitkering alsmede huurtoeslag. Lees hier verder.

   

Vraag en antwoord

vraag en antwoordKamerlid van Dijk (SP) stelde vragen over de groei van het aantal mensen met problematische schulden aan de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Staatssecretaris (mevrouw Klijnsma) gaf antwoord. Lees hier zowel de vragen als de antwoorden.
   

Pagina 8 van 63