Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Ook gemeenten hebben forse schulden

schulden4De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft uit een vergelijking van de gemeentelijke jaarcijfers vastgesteld dat maar 48 gemeenten in ons land schuldenvrij zijn. De gemeente Hengelo heeft de dubieuze eer de lijst van de gemeenten met de grootste schuld aan te voeren, per inwoners heeft deze gemeente een schuld van 8.571 euro. Een “goede tweede” is Spijkenisse met een schuld van 6.329 euro per inwoner. Dat het ook helemaal anders kan bewijst de gemeente Giessenlanden. Daar heeft men per inwoner een bedrag van 5.423 euro als reserve.

Lees meer: Ook gemeenten hebben forse schulden

 

Digitale Aanlevering van Geldvorderingen (DAG)

pdfSinds 27 januari jl. is het voor gerechtsdeurwaarders mogelijk dagvaardingen als PDF-bestand digitaal bij rechtbanken in te dienen. Met DAG geeft de Rechtspraak uitvoering aan de Wet elektronische indiening dagvaarding die op 01 juli 2012 in werking is getreden. Bij alle gerechtshoven kan gebruik worden gemaakt van deze digitale werkwijze, het gaat daarbij om dagvaardingen inzake eenvoudige geldvorderingen.Het staat deurwaarders overigens vrij om wel of geen gebruik te maken van DAG.

   

Overleden

Op de leeftijd van slechts 59 jaar is afgelopen donderdag 30 januari dhr. J.A.A. (Hans) Herings overleden. Dhr. Herings was vice-voorzitter van de Vereniging van Hogere ambtenaren bij het Ministerie van Financiën (VMHF) en had tevens regelmatig contacten met belastingdeurwaarders van de Belastingdienst over de werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden.De uitvaart van dhr. Herings heeft op donderdag 6 februari in Molenhoek plaatsgevonden.

   

Geen beslag op studiefinanciering

DUODe Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft met de Nationale ombudsman afgesproken dat er namens de DUO geen beslag meer wordt gelegd op de studiefinanciering welke studenten ontvangen. Dit werd indirect door een deurwaarder gelegd via een derdenbeslag op een banktegoed. Het saldo op de bankrekening bestond zo goed als uitsluitend uit het bedrag van de studiefinanciering en twee studenten klaagden met succes bij de ombudsman over deze beslaglegging. De DUO heeft de werkwijze inmiddels aangepast.

   

Steeds meer wanbetalers premie zorgverzekering

zorgkostenCritici waarschuwden al ruim voordat het nieuwe zorgstelsel in werking trad voor de negatieve gevolgen: het stelsel zou te duur worden en er  zouden al snel veel mensen zijn die de premie niet of nauwelijks meer konden betalen. Deze waarschuwing was mede gebaseerd op de ervaringen in landen waar een vergelijkbaar systeem was ingevoerd. Deze negatieve voorspellingen zijn inmiddels uitgekomen, ruim 120.000 mensen betalen de zorgpremie af en toe of in het geheel niet. Inmiddels staat er een bedrag open van bijna een miljard aan premieschuld, dit loopt maandelijks verder op met zo’n 20 miljoen.

Lees meer: Steeds meer wanbetalers premie zorgverzekering

   

Gevaarlijke klant!

politieAgenten die in Bussum een deurwaarder assisteerden tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden, troffen enkele opmerkelijk zaken aan. Zo werden in de woning van de 58-jarige man enkele vuurwapens aangetroffen, opgezette beschermde vogels en voorwerpen welke waren gemaakt van ivoor. De agenten hebben de wapens en overige verboden spullen meteen meegenomen, zo ook de bewoner. Aanleiding voor dit laatste was mede het agressieve gedrag van de man richting de deurwaarder.

   

Weekers vertrekt !

weekersStaatssecretaris Weekers van Financiën heeft zijn laatste debet in de Tweede Kamer over chaos bij zijn Belastingdienst als bewindsman niet overleefd. Na een urenlange martelgang hield hij de eer aan zichzelf en voorkwam zo een motie van wantrouwen, welke breed zou zijn gesteund. Ondanks zijn toezegging dat op vele punten er verbeteringen zouden komen bij de Belastingdienst, was dit niet genoeg om zijn positie te redden. Rest hem nog slechts vandaag een rit naar de  Koning om zijn ontslag in te dienen.

   

Pagina 66 van 67