Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Gemeentelijke herindeling

landkaartDe wens om via een herindeling te komen tot een vermindering van het aantal zelfstandige gemeenten, gaat gestaag door. Binnenkort verdwijnen er weer gemeenten en ontstaan er nieuwe gemeenten, soms met een nieuwe naam. Lees hier verder.

 

Privacy (AVG) hoog in het vaandel bij Ramona Batta

Het kantoor van Ramona Batta uit Maastricht (gerechtsdeurwaarders, incasso’s, juridisch advies en bewindvoerders) mag zich AVG-gecertificeerd  noemen. De AVG is sinds 25 mei 2018 van toepassing, voor zover bekend is het deurwaarders- /bewindvoerderskantoor van Batta het eerste dat beschikt over een dergelijke certificering. De AVG is een onderwerp tijdens de DCN-studiedag op 03 oktober in Nijkerk. De inschrijving voor het bijwonen van deze dag sluit uiterlijk op 15 september a.s. of op het moment dat de maximale capaciteit is bereikt.
avg foto 2

   

Celstraf geëist voor bedreigen deurwaarder

agressieEen deurwaarder die in het Belgische Aarschot in beslag genomen spullen kwam ophalen, werd op 01 augustus jl. zodanig door de bewoner van het pand bedreigd, dat de ook aanwezige politie in actie moest komen. De 32 jarige man, een bekende van de politie, werd tegen de grond gewerkt en aangehouden. Hij liep daarbij o.a. schaafwonden op. Voor zijn handelwijze kan de man een celstraf opgelegd krijgen. De eis is n.l. vier maanden cel en een boete van 400 euro. De uitspraak is op 24 september a.s.

   

Geen politie-assistentie voor deurwaarders

politieautoOm de eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten, roepen de politievakbonden (evenals in 2015) hun leden op vanaf donderdag 23 augustus deurwaarders niet meer te begeleiden bij hun invorderingsacties zoals woningontruimingen. In het geval de assistentie daadwerkelijk niet meer wordt verleend, kan dit vervelende consequenties hebben voor deurwaarders en ook voor woningcorporaties. Naar de mening van het Deurwaarders Collectief Nederland is de nu wederom gekozen vorm van actie voeren (over de rug van niet betrokken partijen) niet de juiste werkwijze, DCN betreurt dit dan ook in hoge mate.

   

Toenemende problemen voor GGN

deurwaarder belt aan 2De enkele weken geleden aangekondigde reorganisatie bij deurwaarderskantoor GGN zorgt voor zoveel onrust, dat 19 van de 45 aandeelhouders het bedrijf de rug toe willen keren en van hun aandelen af willen. Zo is te lezen in het Financieele Dagblad. GGN heeft echter geen mogelijkheden om de vertrekkende aandelenhouders uit te kopen, het bedrijf leed in 2017 een verlies van 1,8 miljoen euro. Naar verwachting zullen ook reorganisaties bij andere kantoren gaan volgen. Dit mede door veranderende werkwijzen waardoor zaken meer administratief en door minder mensen kunnen worden afgehandeld.

   

Schadevergoeding voor uitblijven schuldhulpverlening

OmbudsmanEen bewindvoerder klaagt namens een stel over de schuldhulpverlening die de gemeente De Ronde Venen heeft uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf. Omdat er na twee jaar geen voortgang is, vinden zij de schuldhulpverlening onvoldoende professioneel en voortvarend en de gemeente neemt hiervoor volgens hen geen verantwoordelijkheid. Het stel heeft door de trage schuldhulpverlening extra kosten gemaakt en vraagt om een schadevergoeding. De Nationale ombudsman acht de klacht gegrond en doet de gemeente de aanbeveling om persoonlijk contact op te nemen met het stel om een schadevergoeding te bespreken. Lees hier verder.

   

Geen betaling, geen woning

woning geslooptEen aannemer in het Engelse Buntingford vond een incassoprocedure en het inschakelen van een deurwaarder te omslachtig voor het aanpakken van wanbetalers. Naar verluidt kwamen de kopers van nieuwbouwwoningen  steeds met aanvullende eisen en weigerden ze betalingen te doen. De aannemer was het zat en sloopte de woningen met een grote graafmachine. De man werd door de politie aangehouden, de woningen zijn onbewoonbaar.

   

Pagina 7 van 81