Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Van dwanginvordering vrijgestelde dagen in 2019

geen invorderingOp dinsdag 01 januari (Nieuwjaarsdag) tweede Paasdag 22 april, Koningsdag zaterdag 27 april, Hemelvaartsdag donderdag 30 mei, tweede Pinksterdag maandag 10 juni en de kerstdagen woensdag 25 en donderdag 26 december vinden er geen invorderingsactiviteiten plaats.

Op Goede Vrijdag 19 april, vrijdag 31 mei/zaterdag 01 juni en vrijdag 27/zaterdag 28 december wordt geadviseerd geen dwanginvorderingsactiviteiten te ondernemen, tenzij de ontwikkelingen zodanig zijn dat deze strikt noodzakelijk zijn. Te denken valt aan emigratie van schuldenaren. De reguliere werktijden van de deurwaarder zijn van 07:00 tot 20:00 uur, van maandag t/m zaterdag.

 

Wetswijzigingen per 01 januari 2019

01 januari 2019Vanaf 01 januari 2019 zijn er weer de nodige veranderingen van toepassing. Het lage BTW-tarief is aangepast, de minimumlonen verhoogd. Een overzicht van diverse wijzigingen vindt u hier. Verder worden de mogelijkheden verruimd om tegen de wil van de bewoner de woning, welke executoriaal wordt verkocht, te betreden. U leest er meer over door hier te klikken.

   

Valse berichtgeving over faillissement van banken

INGbankIn met name Brabant (omgeving Roosendaal) zijn brieven bezorgd met de mededeling dat de ING en Rabobank hun faillissement hebben aangevraagd. Of inmiddels ook elders deze valse informatie is verspreid, is niet duidelijk. Zodra een bezorger van deze brieven wordt waargenomen, is het advies om meteen 112 te bellen.

   

Leiden overstag: contant weer mogelijk

pinnen en contantNa opmerkingen uit de Tweede Kamer maar ook van met name de Nationale ombudsman, keert de gemeente Leiden terug op haar schreden: binnenkort is het daar weer mogelijk om met contant geld te betalen. Voor met name mensen in een moeilijke financiële positie is het belangrijk om contant te kunnen betalen. Men houdt zo meer zicht op de uitgaven en grip op het geld in het algemeen, pinbetalingen zorgen precies voor het tegenovergestelde.

De volgende 21 gemeenten hadden in 2016 een pin-only beleid: Amersfoort, Breda, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Etten-Leur, Geldermalsen, Hardenberg, Hellevoetsluis, Kampen, Krimpenerwaard, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Molenwaard, Oldebroek, Ommen, Raalte, Sint-Michielsgestel, Valkenswaard, Vlaardingen en Zuidplas. Het aantal gemeenten is sindsdien gegroeid. Leiden kan nu echter van het lijstje worden afgehaald.

   

Ido van der Meulen wordt interim-directeur NVVK

logo NVVKIdo van der Meulen zal vanaf 2 januari 2019 voor een periode van tenminste vier maanden als interim-directeur bij de NVVK aan de slag gaan. Hij kent het Sociaal Domein goed en was recentelijk verantwoordelijk voor de realisatie van de transformatie over de volle breedte van het Sociaal Domein in de gemeente Ede. In 2019 wordt de procedure voor het aantrekken van een nieuwe directeur opgestart.

   

Gedragscode & Incasso Keurmerk van kracht

nvi-logo Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen (NVI) introduceert per 1 januari 2019 voor alle NVI-leden een vernieuwde Gedragscode en een herzien Incasso Keurmerk. De vernieuwde reglementen staan voor ‘Maatschappelijk Verantwoord Incasseren’.

Lees meer: Gedragscode & Incasso Keurmerk van kracht

   

Terugloop in het aantal gerechtsdeurwaarders

kbvgDe afgelopen vijf jaar is het aantal gerechtsdeurwaarders in ons land met 20 procent afgenomen. Dit betekent in personen een aantal van 187, verder sloten 80 kantoren hun deuren. De oorzaken zijn divers, de voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) Wilbert van de Donk legt in een interview uit wat de oorzaken naar zijn mening zijn. Luister hier naar het gesprek met BNR-radio.

   

Pagina 7 van 86