Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Geen registratie meer van FOLO-punten

foloEnkele aanbieders van studiedagen waaronder DCN, zijn kort geleden onaangenaam verrast met de mededeling dat het toekennen en registreren van FOLO-punten niet meer mogelijk is.

"De Landelijke Vereniging Lokale Belastingen (LVLB) heeft langere tijd in samenwerking met CPION de website folo-me.nl (ook wel bekend als sphbo-folo.nl) in beheer gehad. Helaas heeft de technisch beheerder moeten constateren dat het vanwege de privacyoverwegingen niet meer verstandig was om de website in de lucht te houden. Het bestuur LVLB heeft daarom noodgedwongen moeten stoppen met de registratie van FOLO-punten."

Zo werd DCN op navraag medegedeeld.
Belanghebbenden kunnen contact opnemen met lvlb ia Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. over de reeds geregistreerde FOLO-punten en een overzicht aanvragen. 

 

Andere aanpak inning schulden

incasserenHet CJIB, de SVB, het CAK, de Belastingdienst, het UWV en DUO slaan de handen ineen en willen als één partij optreden om de schuldenproblematiek in Nederland terug te dringen. Iedere instantie voert nu een eigen beleid inzake wanbetaling en het innen van schulden. Een gezamenlijk beleid en één partij die voor de inning zorgt, moet invorderingskosten voorkomen. Verder is het de bedoeling dat er meer ruimte komt om betalingsregelingen te treffen.
   

Nog veel verbeterpunten bij de Belastingdienst

belastingdienst 1Uit een rapport van de Rekenkamer valt op te maken dat het nog steeds niet goed gaat met de reorganisatie van de Belastingdienst. Projecten lopen vertragingen op, er stroomt meer personeel (waaronder belastingdeurwaarders) uit en volgens de Rekenkamer zullen de kosten van de reorganisatie tot 2027 zelfs hoger zijn dan de extra belastingopbrengsten die ermee worden gerealiseerd.
   

Opgepast: phishingmail

beeldschermDeurwaarderskantoor Flanderijn uit Apeldoorn heeft een waarschuwing uit laten gaan. Criminelen proberen met gebruikmaking van de naam Flanderijn bankgegevens te verkrijgen.

Mensen die een email hebben gekregen en aan de juistheid daarvan twijfelen, kunnen contact opnemen met Flanderijn via het telefoonnummer 088-2092444.
   

Incasso-industrie of het aanpakken van wanbetaling ?

deurwaardersmapDe deurwaardersbranche staat regelmatig negatief in de belangstelling. Schuldinformatie-organisaties  publiceren over alle zaken waar het niet goed gaat, waar verkeerde procedures zijn gevolgd en wat mensen met schulden hier tegen kunnen doen. Op zich is daar niets op tegen, echter bij zo goed als geen dossier wordt gekeken naar de eigen verantwoordelijkheid van de schuldenaar dan wel, waar de schuld voorkomen had kunnen worden. Sociaal verantwoord incasseren is geen loze kreet, steeds meer deurwaarders hanteren deze werkwijze. In zo goed als alle gevallen kan bij een openstaande schuld een afspraak worden gemaakt over de (af)betaling en kunnen kosten worden voorkomen.

Lees meer: Incasso-industrie of het aanpakken van wanbetaling ?

   

Geen water vanwege wanbetaling

spaarpot 1Leveranciers van water hebben de afgelopen drie jaar ongeveer 20.000 wanbetalers afgesloten van watertoevoer. Daarmee is een dalende lijn ingezet, mede veroorzaakt doordat de drinkwaterbedrijven mensen met een betaalachterstand doorverwijzen naar de schuldhulpverlening. Volgens een SP-kamerlid hoort in een beschaafd land niemand van drinkwater te worden afgesloten. Gelet op de prijs maximaal één euro voor een kubieke meter (1000 liter) water, kan echter bijna niet worden gesteld dat het voldoen van een waterrekening onmogelijk is. Met kleine bedragen sparen voor bepaalde vaste lasten zoals vroeger gebeurde, zou in dit geval voor een oplossing kunnen zorgen.

   

Succesvolle studiedag

Studiedag 2017Acht bekwame sprekers wisten op woensdag 04 oktober jl. in de volle zaal van congres- en vergadercentrum de Schakel in Nijkerk de toehoorders te boeien met interessante en actuele inleidingen. Voorzien van veel informatie en met een goed gevulde maag dankzij het uitstekende lunchbuffet, vertrokken alle bezoekers aan het einde van de dag huiswaarts.

De studiedag 2018 is inmiddels gepland op woensdag 03 oktober.

   

Pagina 7 van 63