Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Veroordeling wegens agressie bij huisuitzetting

politieautoEen overlast gevende bewoners, werd op 11 oktober 2018 uit zijn woning gezet. De uitvoerende deurwaarder verwachtte problemen, zijn inschatting bleek juist. De assisterende politieagenten werden belaagd met een mes, de officier van justitie eiste een celstraf. Lees hier verder.

 

In het gesprek van de voorzitter van de KBvG

IMG_0218Hij, Wilbert van de Donk, houdt van een goed glas wijn, gaat graag naar de VS op vakantie en zijn favoriete keuken is de Italiaanse. Het interview ging echter over zijn werk als deurwaarder en voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) In de hoedanigheid van dit laatste spreekt hij tijdens het DCN-symposium op woensdag 02 oktober in Nijkerk.

   

Deurwaarder minder op bezoek

deurwaarder beltDankzij een actievere werkwijze van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) om betalingsregelingen te treffen met studenten die een studieschuld hebben, worden minder deurwaarders ingezet bij het verhalen van deze schuld. Zo valt te lezen in een publicatie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Bij payrollbedrijf We Pay People wil men ook voorkomen dat een deurwaarder bij hun medewerkers aan de deur verschijnt en vervolgens b.v. beslag op het inkomen wordt gelegd. Als het bedrijf vermoed dat er mensen zijn die forse schulden hebben, worden zij proactief benaderd.  

   

Jaarverslag gerechtsdeurwaarders

deurwaardersmapBegrenzing van tarieven, vereenvoudiging van de beslagvrije voet, het digitale beslagregister maar ook de terugloop van het ledenaantal. Het is allemaal te lezen in het jaarverslag van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). De inwerkingtreding van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet wordt niet voor 2021 verwacht. De ICT-inrichting van de rijksoverheid is hiervoor niet eerder geschikt.

   

Bijzonder beslag

proces-verbaalBeslag leggen op een domeinnaam, een niet alledaagse handeling voor een deurwaarder. Toch is dit mogelijk om te doen en het kan misschien ook wel lucratief zijn. BVD advocaten uit Veenendaal zocht uit hoe het zit, de Veenendaalse krant verzorgde een publicatie

   

Frauduleuze energieverkoop aan mensen in de WSNP

energieAan het verkopen van energiecontracten kan flink worden verdiend. Verkopers deinsden er niet voor terug om aan particulieren die in de WSNP zaten, zakelijke energiecontracten te verkopen. Het vervalsen van contracten was zelfs geen uitzondering zo valt te lezen in een publicatie van het AD. Lees hier verder.

   

Lek bij UWV

poststukken1Maar liefst 117.000 cv’s van mensen zijn via misbruik van een account onrechtmatig gedownload. Zo meldt uitkeringsinstantie UWV op haar site. Lees hier verder. Het UWV kwam kort geleden ook al negatief in de publiciteit vanwege het niet goed bijhouden van de administratie. Daardoor hoeft een man uit Friesland ruim 20.000 euro aan onterecht ontvangen ww-uitkering niet terug te betalen. Zo kon worden gelezen in de Telegraaf. Kamerlid Dennis Wiersma (VVD) stelde over het financiële geblunder vragen aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

   

Pagina 6 van 16