Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Onenigheid tussen deurwaarders

deurwaarder aan de deurEen oplopend conflict tussen belangenvereniging Deurwaardersbelangen.nu en een aantal deurwaarderskantoren, zal waarschijnlijk voor de tuchtrechter worden uitgevochten. Een belangenverstrengeling is de basis van het probleem.  DAS, een rechtsbijstandsverzekering met een incassotak, is ook opdrachtgever en mede-eigenaar van deurwaarderskantoren. En die constructie lijkt op gespannen voet te staan met de verplichting die de deurwaarderskantoren hebben om een zorgvuldige afweging te maken tussen de belangen van de schuldeisers en de schuldenaren.

 

Te veel gedeclareerde kosten

deurwaardersmapVolgens minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) zijn er voor zaken welke door deurwaarders  zijn voorgelegd bij de robotrechter e-Court onterecht kosten in rekening gebracht. Lees hier verder.
   

Geen zorgplicht kentekenregistratie bij executieverkoop

beslag auto (4)Een deurwaarder verkoopt een in beslag genomen auto, de kentekenregistratie op naam van de nieuwe eigenaar laat op zich wachten De voormalige eigenaar wordt geconfronteerd met een belastingaanslag, een verkeersboete en dient een klacht in tegen de deurwaarder. De Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam doet uitspaak.

   

Niet zo slim

blauwe envelopEen Haagse ondernemer met een belastingschuld, vond het geen goed idee dat in verband met deze schuld zijn auto zou worden verkocht. Met een vervalst document dacht hij de uitvoerende deurwaarder om de tuin te kunnen leiden. Dit bleek een misrekening, de deurwaarder vertrouwde e.e.a. niet en nam contact op met de opdrachtgever. Als resultaat kwam de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) in actie. Deze nam vervolgens een computer, valse facturen en contant geld in beslag. De ondernemer werd aangehouden, hij wordt verdacht van onjuiste aangiften omzet- en inkomstenbelasting.  

   

Meer weerstand tegen pin-only

stadhuisDe Nationale ombudsman gaf al eerder aan het onwenselijk te vinden dat er in een aantal stadhuizen geen contante betalingen meer wordt geaccepteerd. De Tweede Kamer (in de persoon van Ronald van Raak en Renske Leijten) laat nu ook van zich horen. Lees hier verder.
   

Bejaarde bijt van zich af

agressieEen deurwaarder die met assistentie van een politieagent beslag wilde leggen op de inboedel van een 52-jarige schuldenaar in Edegem (Belgiƫ), werd niet met open armen ontvangen. Toegang tot de woning werd ontzegd, enig duw- en trekwerk was het gevolg. De extra ingeroepen politie-assistentie kwam ter plaatse, zo ook de ouders van de schuldenaar. De 84-jarige moeder werd vervolgens verbaal agressief en beet een agent in de pols. De correctionele rechtbank van Antwerpen kon het gedrag van de vrouw en haar zoon niet waarderen. De vrouw werd veroordeeld tot een jaar cel en een boete van 600 euro, de zoon verdwijnt voor zes maanden in het cachot.

   

Wietkwekerij in woning

politieRegelmatig komt het voor, een deurwaarder die een wietkwekerij aantreft bij het bezoek aan een woning. Zo ook op dinsdag 20 maart 2018 in Pumerend aan de Meeuwstraat. Daar werd in de slaapkamer een kleine wietkwekerij met 30 planten aangetroffen. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen, een 41-jarige man en een 39-jarige vrouw zijn door de politie aangehouden.
   

Pagina 6 van 73