Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Een geordende financiƫle administratie voorkomt schulden

nibudSteeds vaker wordt post digitaal verstuurd. Facturen vallen lang niet allemaal meer op de deurmat en zijn daardoor minder in het vizier. Wat is de invloed van de digitalisering op het hebben van betaalachterstanden. Lees hier verder.
 

Effecten van bijzondere incassobevoegdheden en overheidspreferenties

incassoDe Overheid beschikt over bepaalde bijzondere incassobevoegdheden. Wat de effecten zijn hiervan zijn, werd onderzocht door organisatieadviesbureau Berenschot. Lees hier verder.
   

Preventie en bestrijding van stille armoede en sociale uitsluiting

ArmoedeStaatssecretaris T. van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schreef een brief over dit onderwerp aan de Tweede Kamer. Over de schuldenproblematiek spreekt zij tijdens de DCN-studie- en actualiteitendag op 03 oktober in Nijkerk. Lees hier verder.
   

Wijziging leidraad invordering

belastingdienst 1De Leidraad Invordering 2008 is gewijzigd in verband met een aantal benodigde technische en redactionele aanpassingen en de inwerkingtreding per 1 juli 2018 van de Wet terugvordering staatssteun. Lees hier verder.

   

Omvang van de schuldenproblematiek

schulden (3)Er zijn geen actuele cijfers over de omvang van de schuldenproblematiek in Nederland. De meest recente cijfers gaan over 2015. In dat jaar had ongeveer een derde van de Nederlandse huishoudens betalingsachterstanden. Bij bijna een op de vijf huishoudens was de problematiek zo ernstig dat de schulden risicovol of problematisch waren.

Lees meer: Omvang van de schuldenproblematiek

   

Deurwaarderskantoor in zwaar weer

Deurwaarder1Bij het deurwaarderskantoor GGN staan 100 van de 700 voltijdbanen op de tocht, zo is bekend gemaakt. In 2015 waren er 28 GGN-kantoren, waarschijnlijk zullen aan het einde van dit jaar er nog 10 zijn. Opvallend bij dit alles is, dat in februari Invoned werd overgenomen. Of de personeelsreductie ook die tak (invordering belastingschulden) treft, is onbekend. GGN is overigens niet het enige deurwaarderskantoor dat in de problemen is gekomen. Fusies zijn eerder aan de orde geweest, ook zijn er kantoren failliet gegaan.

   

Schulden? Dan geen vakantie!

Koffiemok schuldenVeel werkenden met schulden gaan dit jaar niet op vakantie. Men kiest ervoor om met het ontvangen vakantiegeld schulden af te lossen. Een ander deel van de thuisblijvers vindt vakanties te duur, de mensen die wel gaan geven gemiddeld minder uit. De aantrekkende economie heeft tot nu toe geen positief effect op het aantal mensen dat op vakantie gaat.

   

Pagina 6 van 77