Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Geen politie-assistentie voor deurwaarders

politieautoOm de eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten, roepen de politievakbonden (evenals in 2015) hun leden op vanaf donderdag 23 augustus deurwaarders niet meer te begeleiden bij hun invorderingsacties zoals woningontruimingen. In het geval de assistentie daadwerkelijk niet meer wordt verleend, kan dit vervelende consequenties hebben voor deurwaarders en ook voor woningcorporaties. Naar de mening van het Deurwaarders Collectief Nederland is de nu wederom gekozen vorm van actie voeren (over de rug van niet betrokken partijen) niet de juiste werkwijze, DCN betreurt dit dan ook in hoge mate.

 

Toenemende problemen voor GGN

deurwaarder belt aan 2De enkele weken geleden aangekondigde reorganisatie bij deurwaarderskantoor GGN zorgt voor zoveel onrust, dat 19 van de 45 aandeelhouders het bedrijf de rug toe willen keren en van hun aandelen af willen. Zo is te lezen in het Financieele Dagblad. GGN heeft echter geen mogelijkheden om de vertrekkende aandelenhouders uit te kopen, het bedrijf leed in 2017 een verlies van 1,8 miljoen euro. Naar verwachting zullen ook reorganisaties bij andere kantoren gaan volgen. Dit mede door veranderende werkwijzen waardoor zaken meer administratief en door minder mensen kunnen worden afgehandeld.

   

Schadevergoeding voor uitblijven schuldhulpverlening

OmbudsmanEen bewindvoerder klaagt namens een stel over de schuldhulpverlening die de gemeente De Ronde Venen heeft uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf. Omdat er na twee jaar geen voortgang is, vinden zij de schuldhulpverlening onvoldoende professioneel en voortvarend en de gemeente neemt hiervoor volgens hen geen verantwoordelijkheid. Het stel heeft door de trage schuldhulpverlening extra kosten gemaakt en vraagt om een schadevergoeding. De Nationale ombudsman acht de klacht gegrond en doet de gemeente de aanbeveling om persoonlijk contact op te nemen met het stel om een schadevergoeding te bespreken. Lees hier verder.

   

Geen betaling, geen woning

woning geslooptEen aannemer in het Engelse Buntingford vond een incassoprocedure en het inschakelen van een deurwaarder te omslachtig voor het aanpakken van wanbetalers. Naar verluidt kwamen de kopers van nieuwbouwwoningen  steeds met aanvullende eisen en weigerden ze betalingen te doen. De aannemer was het zat en sloopte de woningen met een grote graafmachine. De man werd door de politie aangehouden, de woningen zijn onbewoonbaar.

   

Beslagsyllabus

rechtspraak1Per 01 augustus 2018 is er een nieuwe beslagsyllabus van toepassing. Zie bij Rechtspraak.nl of klik hier.
   

Aanmaning wel, dwangbevel niet elektronisch verzenden

dwang-hernieuwd bevelEen inwoner van het verzorgingsgebied van Belastingsamenwerking Rivierenland ontvangt per gewone post een aanslag waterschapsbelastingen. Op een gegeven moment daarna geeft de betrokkene aan dat hij via MijnOverheid post van de overheid digitaal wil ontvangen. Omdat de aanslag niet tijdig wordt betaald, stuurt Belastingsamenwerking Rivierenland hem langs elektronische weg eerst een aanmaning en daarna een dwangbevel. De in rekening gebrachte betekeningskosten van € 66,00 zijn conform de tarieven uit de Kostenwet. Volgens Rechtbank Gelderland mag de invorderingsambtenaar de aanmaning wel, maar het dwangbevel niet uitsluitend langs elektronische weg naar de belastingschuldige verzenden. Er is namelijk geen wettelijke basis om de betekening van een dwangbevel langs elektronische weg te laten plaatsvinden. De invorderingsambtenaar gaat tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Lees meer: Aanmaning wel, dwangbevel niet elektronisch verzenden

   

Bijzondere spaarpot

geld 1Bij doorzoekingen in woningen in Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel, trof de FIOD (geassisteerd door een speciaal zoekteam van Defensie) 15.000 euro aan in een bloempot. Het bedrag werd in beslag genomen, zo ook een woning, horloge en televisie. Een 69-jarige man en een 56-jarige vrouw zijn aangehouden, hun administratie is voor nader onderzoek meegenomen.

De zaak kwam aan het rollen door de aankoop van onroerend goed. Volgens de opgegeven inkomsten van het aangehouden stel, was dit te laag om de aankoop te kunnen doen. Het tweetal wordt nu verdacht van een poging tot witwassen van crimineel geld.  

   

Pagina 4 van 77