Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Uitspraak

deurwaarder kijk door raam 2Voor alle belasting- en gerechtsdeurwaarder is dit een interessante uitspraak. Klik hier om deze uitspraak te lezen.
 

Overheid moet schulden behoorlijk invorderen

OmbudsmanMisstanden in de private incassomarkt worden aangepakt, de Nationale ombudsman roept nu ook overheidsinstanties op om behoorlijk in te vorderen, oftewel met oog voor de positie en het belang voor de mensen met schulden. Op 9 februari heeft hij het rapport “Onderzoek naar knelpunten die burgers ervaren bij het invorderen van schulden door de overheid” uitgebracht. Lees hier verder. 

   

Incassoregister in de maak

incassoHet duurt nog even, maar een verplichte registratie van incassobureaus is in de maak. Het aanpakken van misstanden in de incassomarkt is een afspraak uit het regeerakkoord. In september en oktober 2018 zijn er een aantal bijeenkomsten geweest waarbij vele direct en indirect betrokken partijen hun inbreng konden doen om te komen tot goede afspraken. Als reactie heeft de Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker op 8 februari 2019 een brief met concrete maatregelen verzonden naar de Tweede Kamer. Lees hier verder.

   

Bewindvoerder geschorst

uitspraak rechtbankEen bewindvoerder uit het Gelderse Varsseveld is door de rechtbank Zutphen geschorst. Drie medewerkers van zijn kantoor hadden aangifte gedaan over het feit dat de man geld van cliënten wegsluisde, de FIOD deed vervolgens een inval. Lees hier verder.

   

Verkeersboete niet betaald? Dan een wielklem!

politieDe politie van Nijmegen gaat met ingang van maandag 04 februari wielklemmen inzetten als dwangmiddel bij structurele wanbetalers van verkeersboetes. Wordt de boete niet binnen 48 uur alsnog betaald, dan wordt de auto weggesleept. In Utrecht heeft men inmiddels goede ervaringen met deze werkwijze, lees hier verder.

   

Geen verwijtbare gedragingen door deurwaarder

In een zaak van een klaagster tegen een deurwaarder, deed het Gerechtshof Amsterdam uitspraak. Op alle punten ving de klaagster bot, lees hier verder.

   

Valse email !

aanmaning 2Kwaadwillende personen proberen “als deurwaarder” iets bij te verdienen. Via een valse email wordt getracht mensen te dwingen om geld te gaan overmaken. De fraudehelpdesk heeft een bericht geplaatst over dit wangedrag.
   

Pagina 4 van 86