Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Opgepast: phishingmail

beeldschermDeurwaarderskantoor Flanderijn uit Apeldoorn heeft een waarschuwing uit laten gaan. Criminelen proberen met gebruikmaking van de naam Flanderijn bankgegevens te verkrijgen.

Mensen die een email hebben gekregen en aan de juistheid daarvan twijfelen, kunnen contact opnemen met Flanderijn via het telefoonnummer 088-2092444.
 

Incasso-industrie of het aanpakken van wanbetaling ?

deurwaardersmapDe deurwaardersbranche staat regelmatig negatief in de belangstelling. Schuldinformatie-organisaties  publiceren over alle zaken waar het niet goed gaat, waar verkeerde procedures zijn gevolgd en wat mensen met schulden hier tegen kunnen doen. Op zich is daar niets op tegen, echter bij zo goed als geen dossier wordt gekeken naar de eigen verantwoordelijkheid van de schuldenaar dan wel, waar de schuld voorkomen had kunnen worden. Sociaal verantwoord incasseren is geen loze kreet, steeds meer deurwaarders hanteren deze werkwijze. In zo goed als alle gevallen kan bij een openstaande schuld een afspraak worden gemaakt over de (af)betaling en kunnen kosten worden voorkomen.

Lees meer: Incasso-industrie of het aanpakken van wanbetaling ?

   

Geen water vanwege wanbetaling

spaarpot 1Leveranciers van water hebben de afgelopen drie jaar ongeveer 20.000 wanbetalers afgesloten van watertoevoer. Daarmee is een dalende lijn ingezet, mede veroorzaakt doordat de drinkwaterbedrijven mensen met een betaalachterstand doorverwijzen naar de schuldhulpverlening. Volgens een SP-kamerlid hoort in een beschaafd land niemand van drinkwater te worden afgesloten. Gelet op de prijs maximaal één euro voor een kubieke meter (1000 liter) water, kan echter bijna niet worden gesteld dat het voldoen van een waterrekening onmogelijk is. Met kleine bedragen sparen voor bepaalde vaste lasten zoals vroeger gebeurde, zou in dit geval voor een oplossing kunnen zorgen.

   

Succesvolle studiedag

Studiedag 2017Acht bekwame sprekers wisten op woensdag 04 oktober jl. in de volle zaal van congres- en vergadercentrum de Schakel in Nijkerk de toehoorders te boeien met interessante en actuele inleidingen. Voorzien van veel informatie en met een goed gevulde maag dankzij het uitstekende lunchbuffet, vertrokken alle bezoekers aan het einde van de dag huiswaarts.

De studiedag 2018 is inmiddels gepland op woensdag 03 oktober.

   

Verbeterde financiële positie

monitorSinds 2013 is de financiële situatie van Nederlanders over het algemeen beter geworden. Ruim de helft van de Nederlanders (57%) bestempelt hun financiële situatie als goed tot zeer goed. 53% komt nu (zeer) makkelijk rond, tegenover 47% in 2015 en 41% van de mensen in 2013. Dit blijkt uit de Monitor financieel gedrag 2017 van Wijzer in geldzaken, uitgevoerd onder ruim 1.000 consumenten van 18 t/m 80 jaar.

   

Weer groot aantal auto’s in beslag genomen

beslag auto 1Deurwaarders van de Belastingdienst hebben vorige week tijdens een gezamenlijke actie langs de A27 met de politie, douane en RDW 33 auto’s in beslag genomen. Daarvan werden er 15 afgevoerd en in bewaring genomen. Een bedrag van 50.000 euro betaald, contant en via pinbetalingen. De politie hield een aantal personen aan vanwege witwassen en het nog moeten uitzitten van een gevangenisstraf.

   

Deurwaarders en permanente vakinhoudelijke educatie

kbvgGerechtsdeurwaarders zijn verplicht om binnen een periode van twee jaar een minimaal aantal opleidingspunten te behalen. Elke vorm van door de KBvG goedgekeurd onderwijs dat is gericht op verhoging van de kwaliteit van de beroeps‐ en praktijkuitoefening kan worden gevolgd. Maar omdat het vakgebied van de gerechtsdeurwaarders nu eenmaal continu 'in beweging' is, is bepaald dat tenminste tweederde van de opleidingspunten moet worden behaald door het volgen van onderwijs op juridisch en vakinhoudelijk gebied (categorie I). Daar zal de KBvG over de PE-periode 2017-2018 dan ook de aandacht op richten.

   

Pagina 4 van 59