Welkom bij Deurwaarders Collectief Nederland

Verouderd beslag- en executierecht

advocatenbladIn het advocatenblad 2018-9 staat een artikel van mevrouw mr. drs. Nathalie M.N. Gloudemans-Voogd. Als redacteur van het Advocatenblad heeft zij een interview met Sjef van der Putten, gerechtsdeurwaarder en Mark van Zanten, partner bij CMS over verouderde wet- en regelgeving en hoe te komen tot werkbare verbeteringen.  Lees hier verder.

 

SchuldenlabNL van start

schuldenlab_logoOp 14 november jl. is SchuldenlabNL van start gegaan. In dit platform werken publieke en private partners actiegericht samen aan het opschalen van projecten die  kwetsbare groepen duurzaam schuldenzorgvrij te maken. Lees hier verder.
   

Preventie en bestrijding van stille armoede en sociale uitsluiting

blutDe minister en staatssecretaris van Sociale Zaken stuurden een brief over dit onderwerp naar de voorzitter van de Tweede Kamer.

   

Foto's studiedag 2018

Tijdens de studiedag zijn er diverse foto's gemaakt. Voor u hebben wij een selectie gemaakt. Even klikken op  <Lees meer> hieronder.

Lees meer: Foto's studiedag 2018

   

Minimumloon per 01 januari 2019

geld 1De minimumlonen, van toepassing per 01 januari 2019, zijn bekend gemaakt.  Lees hier verder.

   

USB studiedag in productie

USB (2)Bezoekers van DCN-studiedagen ontvangen na afloop een usb-stick met o.a. de bijdragen van de sprekers. De usb-stick van het symposium op 03 oktober jl. is in productie en zal op korte termijn worden verzonden. Voor het symposium/de studiedag 2019 zijn er inmiddels afspraken met sprekers gemaakt. De datum van deze bijeenkomst is woensdag 02 oktober, als locatie is wederom gekozen voor congres- en vergadercentrum de Schakel in Nijkerk.

   

GGN nog steeds in zwaar weer

deurwaarder aan de deurHet personeel van GGN is op 23 oktober jl. nader geïnformeerd over de aanhoudende problemen. Uit berichtgevingen hierover kan worden opgemaakt, dat gedwongen ontslagen nodig zijn. Deurwaarders worden hierbij niet gespaard, ook een aantal van hen zal het veld moeten ruimen. De oorzaak van de malaise moet worden gezocht in een afname van het aantal opdrachten, mede veroorzaakt doordat schuldeisers vaker de oplossing zoeken in een minnelijk traject (buiten de rechtbank om) Verder wil een aantal aandeelhouders de investering terug, het ontbreekt GGN echter aan voldoende financiële middelen om aan deze wensen te voldoen. In 2017 leed GGN een verlies van 1,8 miljoen euro.

   

Pagina 4 van 81